kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadına Ebru Gündeş erkeğe Beyaz burnu

Enis YILDIRIM ANKARA
07.12.2008
Karadeniz'de estetik operasyonlarda artış olduğunu belirten Dr. Çapar "Aileler kızlarına burun estetiği hediye ediyor" dedi..
Karadeniz Bölgesi'nde güzelleşmek uğruna son bir yıl içinde üç bin kişinin estetik ameliyat geçirdiği ortaya çıktı. Tabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi'nde görevli Opr. Dr. Mustafa Çapar, bölge insanının en büyük özelliği olan kemerli ve uzun burunlu insanı artık Karadeniz'de bulmanın zor olduğunu belirtti. Dr. Çapar "Bölgenin erkekleri büyük oranda değişim yaşadı. Eskiden yok denecek kadar az olan burun estetiğine, son yıllarda erkekler de ilgi gösteriyor" dedi. Çapar "Fıkralar artık insanları üzüyor. Ameliyat için gelenlerin bir kısmında, bölge insanının burnuna yönelik yapılan espri ve fıkraların da etkisi var. Kemerli ve uzun burunlu insanlar, üzülmemek için çareyi doktorda arıyor. Estetik cerrahide amaç kişilerin özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

BURNU TÖRPÜLÜYOR
Burnundan rahatsızlık duyanların burunlardaki kemerleri törpüleyerek, yüz yapısına uyan bir hale getirmeye çalıştıklarını belirten Dr. Çapar "Kadınlarda ve erkeklerde belirli idoller var. Kalkık burnu beğenen kadınlar sanatçı Ebru Gündeş'in burnunu, erkekler ise Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterinde rol alan Necati Şaşmaz ve şovmen Beyazıt Öztürk'ün burnunu beğeniyor ve istiyor" dedi. Çapar, görünüşüyle barışık ve sağlık sorunu olmayanların ameliyat olmasının gerekmediğini de vurguladı.
Haberin fotoğrafları