kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Katili, sesi ele verdi

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA - SABAH
Giriş Saati : 08.12.2008 14:51
Güncelleme : 08.12.2008 21:57
Yeni Haber
Konya'da geçtiğimiz Perşembe günü evinin bahçesinde gasp edilip, 6 bıçak darbesiyle öldürülen 69 yaşındaki Ahmet Tombul'un katil zanlısı, sesinden belirlenerek yakalandı. Polis, olay günü Tombul'un komşularının "çocuk sesi duyduk" demesinden yola çıkarak çevredeki 350 kişiyle sohbet etti ve çocuk sesli katile ulaştı.

Geçtiğimiz perşembe günü merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi Ekecik Caddesi'nde oturan Almanya'dan emekli Ahmet Tombul (69), başına taşla vurulduktan sonra 6 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, yaptıkları incelemede öldürülen Tombul'un yan komşularının olay saatinde çocuk sesi duyduğunu belirledi. Ölen adamın ayağında galoş olması nedeniyle kaçan şüphelinin ayakkabısına çamur bulaştığı düşünülerek çevrede yapılan araştırmada, evin 20 metre uzağında kaldırımda ve rögar kapağında çamur izleri tespit edildi. Çamur izlerinden ayakkabı kalıbını çıkaran polis, ayakkabı izlerinin 20-25 yaşlarındaki bir kişiye ait olmasından ve sesinin çocuk sesine benzemesinden yola çıkarak araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

Olayın meydana geldiği evin 2 kilometre çevresindeki tüm evlerde yaklaşık 350 kişi ile görüşüp, konuşan polis, katil zanlısının 3 çocuk babası tornacı İsa Kaçmaz (22) olduğunu belirledi. Şüphelinin evini belirleyen polis, önceki gün operasyon düzenledi. Ancak kurban bayramı için hamile eşi ve çocukları ile birlikte merkez Meram ilçesi Yenibahçe köyündeki evine gittiği tespit edildi. Zanlı, kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındı.