kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Film, 6-7 Eylül olayları döneminde bir Türk erkeği ile bir Rum kızının yaşadığı aşkı konu ediyor.

‘Güz Sancısı'na belediyeden destek geldi

Mehmet ÇALIŞKAN
05.12.2008
Tomris Giritlioğlu'nun yeni filmi 'Güz Sancısı' için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan devreye girdi ve 1955 yılının Beyoğlu'su yaratıldı..
1991 yılında 'Suyun Öte Yanı', 1999'da 'Salkım Hanım'ın Taneleri' adlı filmleri gösterime giren Tomris Giritlioğlu'nun politik film üçlemesinin son ayağı olan 'Güz Sancısı' 23 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak. Bu filmin çekimleri öncesi yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu'nun yaşadığı en büyük sıkıntı, maliyet ve zaman açısından 1955 yılındaki Beyoğlu'nu yaratmaktı.

Sinemasever
Tomris Giritlioğlu'nun bu sıkıntısını duyan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan devreye girdi ve filmin çekimlerinin yapıldığı mekanları 1955 yılına döndürerek filme destek verdi. Sinemaya olan merakıyla da tanınan Demircan'ın talimatıyla Tünel ve Suriye Pasajı bölgesinde çalışmalar yapıldı. Tabelalar ve sokak lambalarının da aralarında bulunduğu günümüze ait görseller kaldırıldı. Bir dükkanın dış cephesi değiştirildi. Bu çalışmalar Giritlioğlu'nun üzerindeki ağır yükü kaldırmış oldu.

Filmin konusu:
Film, 6-7 Eylül 1955'deki olaylar sırasında bir Türk erkeği ile bir Rum kızının arasındaki büyük aşkı anlatıyor. Behçet (Murat Yıldırım) ile Elena (Beren Saat) 6-7 Eylül olaylarına rağmen birbirlerine olan sevgilerini kaybetmemiş, iki tarafın düşmanlığına karşı durmaktadırlar. Nemika (B. Erdoğan) ise nişanlısı Behçet'in Elena'ya aşık olmasıyla zor günler yaşamaktadır.
Haberin fotoğrafları