kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
05.12.2008
Merhaba sevgili okurlar... Bugün arife ve hepinizin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyorum... Bayram mönünüze katkıda bulunmak için de sabırsızlanıyorum... Sizlere bu özel gün için fırında domatesli tavuk ve buğdaylı ıspanak hazırladım. Bu lezzetli ve besleyici ıspanak yemeğini çok beğeneceksiniz... Bayramınızın en tatlı tarifi ise kayısılı revani olacak. Son derece hafif ve konuklarınızı etkileyecek bu tarifi denemeye değer. Afiyet olsun, hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın.

* * *
Fırında domatesli tavuk
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 40 dk.

Isıya dayanıklı bir kaba tavuk butlarını düzgün bir şekilde dizin. İnce dilimlenmiş domates ve patatesleri de yanlarına ilave edin. Sarımsağı çok ince doğrayıp sarımsağı da koyun ve sıcak suyla beraber yağı kaba dökün. 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Tuz, taze karabiber ve kırmızıbiberle tatlandırabilirsiniz. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Malzemeler
* 1 kilo tavuk budu
* 3 domates
* 2 orta boy patates
* 4 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı maydanoz
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Karabiber

* * *
Buğdaylı ıspanak
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 20 dk

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve yağ ıle kavurun. Hafif pembeleşince yıkanmış ve iri iri doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuz ve şekeri de koyup kavurun. Ispanaklar sönüp küçülünce bir gece önceden ıslatıp haşladığınız buğdaylarınızı ilave edip karıştırın. Biraz daha piştikten sonra ocağın altını söndürün. Yanında yoğurtla servis yapmanızı öneririm. Çocuklar, buğdayla farklı bir lezzete dönüşen bu ıspanak yemeğini çok seviyor...

Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış buğday
* 1 kilo ıspanak
* 1 büyük soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz

* * *
Kayısılı revani
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 25 dk. Pişirme süresi: 40 dk.

Yumurtaları pudra şekeri ile iyice çırpın. Sırasıyla irmik, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. İnce kıyılmış kayısıları ve iri çekilmiş cevizleri unlayarak hamura ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız hamuru margarinle iyice yağlanmış fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Revani sıcakken sıcak şerbeti dökün. Kaymakla ya da sade olarak servis yapın. Bu tatlı, konuklarınızın çok hoşuna gidecektir.

Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 10 adet kuru kayısı
* 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbet malzemesi:
* 2.5 su bardağı toz şeker
* 3.5 su bardağı su
* 2 damla limon suyu
Haberin fotoğrafları