kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu göçük ilkinden daha çok can yaktı

Mehmet ÇALIŞKAN
04.12.2008
Deprem mağduru Sami Dündar'ın filmi, sponsor geri adım atınca yarım kaldı. Dündar, "Altında kaldığım molozlar bu kadar acı vermedi" dedi..
Marmara Depremi, resmi rakamlara göre 17 bin 840 kişinin ölümüne, 43 bin kişinin de yaralanmasına yol açmakla kalmadı, binlerce insanın hayatını altüst etti. Sami Dündar da bu insanlardan biriydi. Tam 27 saat göçük altında kalmış, ağır bir travma yaşamıştı. Başından geçenleri anlatmak ve insanları uyarmak için bir film yapma fikriyle yola çıktı. O dönemde, deprem korkusu henüz küllenmemişti; yüreklerdeki sıcaklığını koruyordu. Sami Dündar, buna rağmen hikayesini yazacak bir senarist bulamadı.

17 AĞUSTOS'TA BAŞLADI
Tam umudunu yitirmişti ki; Okan Bayülgen'le tanıştı ve onun "Önce kitap yaz, sonra senaryolaştırması kolay olur" tavsiyesini dinleyip kaleme sarıldı. Böylece, 'Her Şeyin Bittiği Yerden' adlı kitabı yazdı. Bayülgen'in öngörüsü tam beş yıl sonra gerçekleşti ve Sami Dündar'ın kitabı, senoryo haline geldi. Dündar, kitabıyla aynı adı taşıyan filmi yönetmesi için Ezel Akay'la el sıkıştı. Çekimlere, Marmara Depremi'nin 9. yıl dönümü olan 17 Ağustos 2008'de, İzmit'teki eski SEKA İşletmesi'nde başlandı. Ama ne olduysa, bu süreçte oldu. Sadece bir hafta sonra, Sami Dündar'ın parası tükendi. Sponsorlar da, sahneden bir bir çekildi.

SPONSORLAR ÇEKİLDİ
Bütün aramalara rağmen yeni sponsor da bulunamayınca, Ezel Akay 'Paydos' dedi ve film ekonomik göçüğün alltında kaldı! Sami Dündar'ın yaşadığı hayal kırıklığını anlatan sözleri de, en az başından geçenler kadar yıkıcı oldu: "Altında kaldığım molozlar bile bu kadar acı vermemişti."
Haberin fotoğrafları