kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Nebil Özgentürk belgeselin skeçlerinde rol alması için Yılmaz Erdoğan, Haluk Bilginer ve Yıldız Kenter'e teklif götüreceğini söyledi.

Nebil Özgentürk İstanbul'u anlatan bir belgesel hazırlıyor!

DENİZ AYYILDIZ
04.12.2008
Belgesel ustası Nebil Özgentürk bilinmeyen öykülerin anlatılacağı 'İçinden İstanbul Geçen Hatıralar' adlı yeni belgeseli için çalışmalarını hızlandırdı..
Türkiye'nin Hatıra Defteri' ve 'Bir Yudum İnsan' belgesellerine imza atan Nebil Özgentürk, şimdi de İstanbul üzerine bir belgesel yapmaya hazırlanıyor. 'İçinden İstanbul Geçen Hatıralar' adını taşıyan yapım, 1910 yılında başlıyor ve 2010 yılına kadar devam ediyor. "Amacımız İstanbul'u anlatan en yakası açılmadık kent öykülerini, kent efsanelerini, kent hikayelerini anlatmak" diye konuşan ünlü belgeselci şöyle devam ediyor: "Mesela, Yunanistan başbakanı 1951'de İstanbul'a, Menderes'in davetlisi olarak gelmiş. Biz ona 3 kilometrelik kırmızı halı yapmışız. Bunun fotoğrafları, görüntüleri kullanılacak yapımda. Ya da İstanbul'un günlerce hayatını alt üst eden, Boğaz'a inen buzlar... Veya 1970'lerin ortasında Erbakan'ın istemedeği, şimdilerde Yıldız Parkı'nda duran erotik heykelin öyküsü..." Özgentürk, yedi dakikalık tiyatro skeçlerinin de kullanılacağı belgeselde rol almaları için Yılmaz Erdoğan, Haluk Bilginer, Yıldız Kenter, Genco Erkal, Murat Daltaban gibi ustalara teklif götürecek.

SİYASİ BASKI GÖRMEDİM
Bugüne kadar hiçbir siyasi baskıyla karşılaşmadığını söyleyen Nebil Özgüntürk, şöyle diyor: "Hukukçu değilim ama yasaları bilen biriyim. Televizyon bir yere kadar insana özgürlük veriyor. Militan gibi bir proje yapamam. Gerçeklerin er meydanı değilim. Çok büyük taşları yerinden oynattığımı da düşünmüyorum. Açıkcası ben daha soft öyküler anlatmaya çalışıyorum."
Haberin fotoğrafları