kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Topkapı'dan Louvre'a kaftan gidecek

27.11.2008
Nazan Ölçer (Sabancı Müzesi Genel Müdürü)
Fransa'da 2009'un ekim ayından itibaren gerçekleştirilecek tarihi sergiler Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer koordinasyonunda düzenlenecek.
Ölçer, Fransa ve Paris'in önemli platformlar olduğunu, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğinde karşılaşılan önyargılarda bilgilenme kaynağı olarak sergilerin çok önemli olduğunu söylüyor: "Bu etkinlikler, Türkiye'nin çok yönlülüğünü, dinamizmini, medeniyetini, sanatını yansıtması açısından büyük önem taşıyor.'' Nazan Ölçer, Fransa'da açılacak tarihi sergiler hakkında da bilgi verdi. Louvre Müzesi'nde açılacak 'İki Kıtanın Limanı İstanbul' konulu sergide İstanbul'un çağlar boyu gelişimine yer verilecek. Bu sergi, dünyanın bütün koleksiyonlarından ödünç eserlerle gerçekleştirilecek.
'Fransa'da Türkiye Mevsimi' başlığıyla açılacak bir başka sergi ise Paris'in ünlü sergi mekânı Grand Palais'te düzenlenecek.
Louvre Müzesi ayrıca Topkapı Sarayı'ndan götürülecek bazı sultanların kaftanlarının tanıtılacağı 'Osmanlı Tekstil ve Kaftanları' konulu bir sergi ile İzmir yöresinden çıkarılan arkeolojik eserlerle düzenlenecek bir başka sergiye ev sahipliği yapacak. Yine Louvre Müzesi'nde Hitit sanatı eserlerinin tanıtılacağı bir bölüme de yer verilecek.
Paris'teki özel Nissim de Camondo Müzesi'nde de 'Osmanlı İmparatorluğu'nda Yahudiler' sergisi yer alacak. Fransa'nın güneyindeki Vallauris'de Alev Ebuzziya'nın seramikleri sergilenecek.