kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Campana kardeşler.

Tasarım devleri, Miami'deydi

04.12.2008
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Design Miami'ye, ödül alan Brezilyalı Campana kardeşler ve milyon dolarlık avizeler damgasını vurdu..
Amerika'nın güneşi ve sahilleriyle ünlü şehri Miami, aralık ayında bambaşka bir yere dönüşüyor. Hayır, mevsimin değiştiği falan yok; havalar biraz serinlemiş olsa bile Miamilinin üniforması hâlâ şort altına flip flop.
Asıl değişim, kültürsanat alanında yaşanıyor. Dünyaca ünlü tasarımcıların en yeni işlerinin sergilendiği 'Design Miami'yi, yine dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden Art Basel Miami Beach takip ediyor. Art Miami'nin eski 'havası' kalmamış olsa bile, o da başlı başına bir sanat zirvesi. Art Asia, Photo Miami, konserler, partiler derken Miami'de kültür-sanattan başka bir şey soluyamaz hale geliyorsunuz.
Bu yıl henüz dördüncüsü düzenlenmesine rağmen tasarım dünyasında kendine önemli bir yer edinen fuara, aralarında Zaha Hadid'in de bulunduğu dünyaca ünlü isimleri temsil eden, 28 galeri katıldı. Onur konuğu ise, Campana 'biraderler'. Yılın tasarımcıları ödülüne layık görülen Brezilyalı Fernando ve Humberto Campana, 'basit' materyallerle yaptıkları çarpıcı tasarımlarıyla biliniyor.
Geçtiğimiz yıl Haaz'ın konuğu olarak İstanbul'a gelen kardeşlerden Fernando, Türk tasarımına pek hâkim olmadığını itiraf ediyor ama Autoban'ın işlerinden çok etkilendiğini de eklemeden geçmiyor.

2.8 MİLYON DOLARLIK AVİZE

Design Miami'de bu yıl, 'avizeler' ön planda. James Lethbridge, Julia Lohmann ve XYZ Design'ın çalışmaları hayli dikkat çekici. Takı tasarımcısı Solange Azagury-Partridge'nin imzasını taşıyan avize ise başlı başına bir 'mücevher'. Tamamı elmaslarla süslü.
"Bir avize küpe, pek tabii bir avizeye de dönüşebilir" fikrinden yola çıkmış ve satış fiyatı 2.8 milyon dolar olan bu devasa 'sanat eseri'ni yaratmış! Bir diğer olağanüstü avize ise, Ross Lovegrove'un Swarovski Crystal Palace için yaptığı 'Liquid Space' enstelasyonuna ait.
Hareket eden kristaller, alüminyum masaların ve ışığın da etkisiyle 'dünya dışı' bir görüntü oluşturuyor. Swarovski'nin sahibi Nadja Swarovski, Lovegrove ile çalışmış olmaktan fazlasıyla memnun. Markanın tasarımcılarla işbirliğine devam edeceğini söylüyor ve ekliyor: "Onların vizyonu sayesinde, kristallerin tasarımda nasıl daha güzel kullanılabileceğini görüyoruz.
Modern ve yenilikçi duruşumuz için bu çok çok önemli." www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları