kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Melike Demirağ, Meral Olcay, Filiz Kaynak ve Ayhan Kavas.

Yedikule Barınağı yıldızlar geçidi

27.11.2008
Yedikule Hayvan Barınağı'nın ziyaretçileri arasında ünlü isimler çok fazla. Yedikule'nin gönüllü sorumlusu Meral Olcay, herkesi barınaklara destek olmaya çağırıyor..
Nüfusu 2 bini aşan Yedikule Hayvan Barınağı'ndaki dört ayaklı dostlarımız çok şanslı. Neden mi? Bir kere en başta Meral Olcay gibi onların her biriyle bebek gibi ilgilenen gönüllü bir 'anne'leri var.
Barınak için canla başla çalışan en sadık gönüllüler de yine burada. Barınağın bağlı olduğu Fatih Belediyesi, yasal sorumluluklarını yerine getiriyor ve gönüllü dayanışmasına inanıyor. Bu da tabii ki hayvanlara olumlu yansıyor. Ayrıca her zaman aktif, dinamik ve sevgi dolu bir barınak burası. Ne aktiviteleri bitiyor, ne kampanyaları... En çok televizyona çıkan, en çok yazılıp çizilen hayvan barınağı da yine Yedikule. Ziyaretçileri de eksik olmayan bu sevgi yuvasının bir diğer özelliği de birçok ünlü ismin de uğrak noktası olması. Bugüne kadar kimler gelmiş kimler geçmiş bu barınaktan. Sibel Kekilli'den Yaşar'a, Ediz Hun'dan rahmetli Hadi Çaman'a, Nejat Yavaşoğulları'ndan Kıraç'a...

DESTEK ÇOK ÖNEMLİ
Sevinç Erbulak, Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Tınaz Titiz gibi ünlü isimler barınağın internet sitesinde köşe yazarlığı yapıyor. Yedikule Hayvan Barınağı'nın gönüllü muhabiri bile var: Tolga Öztorun. (Aslında bir kongre organizasyon şirketinde çalışan Öztorun, boş zamanlarında barınağın internet sitesinde yayınlanan ünlü röportajlarını yapıyor.) Barınak açıldığından beri geçen sekiz yılda ünlü ünsüz çok sayıdaki konukları olduğunu söylüyor Tolga Öztorun: "Ünlü konuklarımız bizlere yıldızlar geçidi yaşattı. Heyecan ile adını unuttuğumuz ünlü dostumuz olursa şimdiden bizleri affetsinler. Açılışımıza Ediz Hun her zamanki asaleti ile gelmişti.
Açılışın ardından değerli tiyatro üstadı rahmetli Hadi Çaman bizleri ziyaret etti. O günü hala unutmuyoruz. Hayvan severliği ile ünlü iki konuğumuz oldu.
Seren Serengil ve Of Aman Nalan. Dostumuz Nalan, iki adet engelli köpeğimize sahip çıktı ve köpeklerimiz hala evinde onunla yaşıyor. Nalan Hanım'ın bize bağışladığı derin dondurucuyu hala kullanıyoruz." Tabii bütün bunlar barınakta her şeyin eksiksiz ve mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Yedikule'de 2 bin hayvan yaşıyor, bunların her gün karınlarının doyurulması, sağlık bakımlarının ve temizliklerinin yapılması gerekiyor. İçlerinde çok hasta, hatta kanser olanlar var. Tedavileri çok masraflı. Dolayısıyla bir kere ziyaret etmekle iş bitmiyor. Yedikule Hayvan Barınağı'nın gönüllü sorumlusu Mimar Meral Olcay ünlülerin ziyaretlerinin onları mutlu ettiğini söylüyor ancak sitem etmeden de geçemiyor: "Buraya gelen ünlülerin birçoğu sadece bir kere geldiler ve bir daha da görünmediler. Oysa bize devamlı destek gerekiyor. İçlerinden sadece Leman Sam ve Ediz Hun hala desteklerini sürdürüyor.
Barınağın ihtiyaçları hiç bitmiyor ki. Burası ancak maddi manevi desteklerle ayakta tutulabilen bir yer. Ünlü ünsüz herkesi buraya ya da kendilerine en yakın barınaklara destek vermeye çağırıyorum." Meral Olcay'ın dediği gibi barınaklar ünlü ya da ünsüz herkesin rahatlıkla ziyaret edebileceği yerler. Yoğun çekim programları arasında ünlüler dahi bir fırsat yaratıp barınakları ziyaret edebiliyorsa, siz de birkaç saatinizi bu iş için ayırabilirsiniz. Yanınızda biraz mama götürüp, birkaç köpeğin başını okşasanız bile yeter. Hem belki yıllardır aradığınız can dostunuzu burada bulabilirsiniz. Yani barınaktan bir köpek sahiplenebilirsiniz. Ne dersiniz? Hadi durmayın en yakınınızdaki barınağı hemen bugün ziyaret edin.
Tel: (0212) 633 58 57
Haberin fotoğrafları