kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Macit El Sabah

Kuveyt şeyhi El-Sabah'tan tasarım atağı

04.12.2008
Ortadoğu sanatı ve tasarımının yükselişinden bahsetmiştik. Bu yıl Design Miami'ye ilk kez katılanlar arasında bir de Dubaili bir galeri var. Gelecek ay açılacak olan Al Sabah Art&Design Collection, ilk sergisi için Miami'yi seçmiş; daha kuruluştan itibaren uluslararası tasarım platformunu hedeflemiş. Galerinin sahibi ise, tanıdık bir isim. Ortadoğu'nun Harvey Nichols'ı olarak bilinen Villa Moda zincirinin sahibi, Kuveyt şeyhi Macit El- Sabah. Tom Ford'a, Arap erkekleri için özel dişdaşalar tasarlatan El-Sabah'ın moda kadar tasarım ve sanata da meraklı olduğu aşikâr.

DOĞU VE BATI BİR ARADA

Galeriye girdiğiniz anda, keskin bir tütsü kokusu çarpıyor yüzünüze. Hemen kapının yanında duran sehpanın üzerinde hurma, kuruyemiş ve ince belli çay bardakları duruyor. Dişdaşa giymiş bir genç, çay ikram ediyor. El- Sabah, 'Güzel anıları hatırlamamız için' çay içmemizde ısrarcı. Ve başlıyor galerisini anlatmaya: "Burada Hollandalı Pieke Bergmans antika mobilya üzerine cam ve Bokja'nın tasarımlarını görüyorsunuz.
Bergmans, antika mobilyaların üzerine, camla çalışıyor. Bokja ise Lübnanlı iki kadın tasarımcıdan oluşuyor. Doğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini gezerek topladıkları vintage kumaşlarla, mobilyalara yeni bir görünüm kazandırıyorlar. Bu galeriyle aslında, Doğu ve Batı'yı bir araya getiriyoruz.
Ortadoğu, Batılılar için hâlâ kapalı bir kutu. Bizim de çok yetenekli sanatçılarımız ve tasarımcılarımız olduğunu göstermek istiyoruz." Merak edilen soruyu sormadan da ayrılmıyorum galeriden: "İstanbul'a da bir Villa Moda açılacak mı?" El- Sabah: "Evet, çok istiyoruz.
Ama iyi bir lokasyon bulmamız şart."
Haberin fotoğrafları