kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Nicholas Cage Zor Karar'da son bir iş yapıp çekilmek isteyen kiralık bir katili canlandırıyor.

Cage bu kez de belini doğrultamıyor!

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
31.10.2008
Zavallı Nicolas Cage... Dönen şansı bir türlü düzelmiyor. Bu değerli aktör, kaderin sillesini yedi bir kez. Bir türlü kendine gelemiyor! Hong Kong sinemasının yeni ve kof yıldızları Pang kardeşlerin bizzat kendilerinin çektiği 1999 yapımı aynı adlı filmin yeni uyarlaması, Cage'i gizemli Bangkok kentinde 'son bir iş' yapıp çekilmek isteyen bir kiralık katil olarak sunuyor. Ama bu iş, üst üste dört cinayet demek. Ve işler başta iyi gitse de, sonra her şey karışıyor.
Film, sinemada defalarca işlenmiş olan kiralık katil kişiliğine ve aşınmış durumlara dayanıyor. Çare olarak Bangkok'un egzotik görkemini düşünmüş ve örneğin 'yüzen pazar' gibi ilginç mekânları kullanmışlar. Ama görüntü yönetmeni öylesine beceriksiz ve anlaşılan bütçe öylesine sınırlı ki... Tümüyle dijital videoyla çekilen film, bir ticari sinema örneği için görülmemiş biçimde karanlık.
Bir tek doğru-dürüst Bangkok çekimi bile yok... Tüm aksiyon, izlenemediği için güme gidiyor, olup biteni anlamak bile mümkün olmuyor. Ve aksiyonla karışık kara film türü ciddi bir darbe alırken, Nicolas Cage de kariyerinin en düşük hasılatla açılan filmine kavuşuyor. Acıklı...

Zor Karar *
(Bangkok Dangerous)/
Yönetmen: Oxide Pang Chun ve Danny Pang Kardeşler/
Senaryo: Jason Richman/
Görüntü: Decha Srimantra/
Müzik: Brian Tyler/
Oyuncular: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung, Panward Hemmanee/ Amerikan filmi.