kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Made of Honor / Gelin Benim Olacak (Tiglon)

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
31.10.2008
Made of Honor / Gelin Benim Olacak (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: * * *
Romantik komedi meraklısı herkes bu filme uğrayacak gibi.
Grey's Anatomy yıldızı, mavi gözlü 'cerrah' Patrick Dempsey bu kez de öyle biraz 'kararsız Kasım' rollerinde, New York'ta habire farklı kızlarla çıkıyor. Ama bir aşamada, okul arkadaşı Hannah'nın aradığı kadın olduğuna karar veriyor ama güzel kadın Colin adlı bir yakışıklıyla evlenmek üzeredir. Hadisenin gerisi, Tom'un kuşu avlamak için çabalarından ibaret.
Senaryo belli, ama fark etmiyor, çünkü üç oyuncu ortaya son derece sempatik, doğal bir öykü koyuyor.

Bonneville (D Home)
Film:
* * * Ekstralar: * * *
Idaho- Kaliforniya hattı. Ve farklı bir 'road movie'. Easy Rider veya Vanishing Point tarzında, adrenalin yüklü değil, daha 'olgun' bir seyahat formatı. Arvilla (Jessica Lange) kocası ölünce bir inat yüzünden evini üvey kızına kaptırır ve evsiz barksız kalır.
Yanına kendisi gibi dul Margene ve Carol'ı alır, kocasından kalma 1966 modeli Pontiac Bonneville ile Santa Barbara istikametine yola koyulurlar. Bryce Canyon ve Powell Gölü, Las Vegas derken hoş erkeklerle karşılaşırlar. Tatlı bir 'hayat böyle işte' filmi.

Rogue / Timsah: Nehrin Dişleri (Sony BMG)
Film:
* * * * Ekstralar: Yok
Avustralyalı Greg McLean, ciddiye alınması gereken bir yönetmen. Bunu dudak uçuklatan ustalıktaki Wolf Creek'te görmüştük. Bizi gene ülkenin ıssız kuzey bölgesine götürüyor. Bir gezi yazarı ile tur rehberi, turist teknesinde, nehirde ilerlerken, XL ebatlarında bir timsah peydahlanır. O kadar büyüktür ki, tekneyi alabora eder ve yakaladığını çatır çutur yer. Kahramanlarımız bir kum adacığına sığınır, ama gelgit nedeniyle sular yükselmektedir. Nasıl? Bence enfes. McLean de gerilimin tadını çıkarıyor. Üstelik karakterleri iyi işleyerek.

If I Had Known I Was a Genius / Dahi Olmak (Sony BMG)
Film:
* * Ekstralar: Yok
Deha ve zekanın kıymetini anlamayan bir ailede büyümek kabus olabilir.
Bu film de böyle bir hikâye anlatıyor işte. Devamlı yanlış anlaşılan dahi çocuk, karmaşık aile hayatı nedeniyle avare, havai, amaçsız büyür. Ta ki iyi bir oyuncu olma hayaline kandisini kaptırıncaya kadar...
Şansı yaver gidecek ve öğretmeni dehayı fark edecektir.
Ama aile beladır, o ne yapsa kendisini beğendiremez. Orta halli bir komedi. Whoopi Goldberg ve Sharon Stone da rollerine tam asılmamış.
Haberin fotoğrafları