kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kazandığımın yarısı tasarladığım kostümlere, yarısı da vergiye gitti

21.11.2008
- Elinize senaryoyu verip, kıyafetleri 'sen bul' dedikleri doğru mu?
-
Tüm bu kostümleri kendimiz hazırlıyorduk.
Kostümcü yoktu. 200 film çektim. Her film için 20-30 kostüm vardır, onları sete götürmek bizim görevimizdi. O zaman sponsor diye bir olay da yoktu.

-Bir servet harcamış olmalısınız...
- Öyle kıyafetler ki, özel yaşamınızda da giyemezsiniz. Yıllarca kazandığım paranın yarısından çoğunu kostümlere verdim.
Mesela bir sarı kostüm var. Faize Sevim Modaevinin pahalı kostümüdür. Dert Bende filminde giydim. Bir buçuk dakika görünüyor. Film bitti, sandığa girdi. O elbise yerine, uyduruk bir elbise de götürebilirdim.
Karakteri canlandırmak için ne gerekiyorsa yapıyordum. Kazandığımın yarısı tasarladığım kostümlere, yarısı da vergiye gitti.

-Diğer oyuncular içinde mi öyleydi?
-
Hepimiz için böyleydi. Bir yandan film çekiyordum, bir yandan da pazar pazar dolaşıyordum. Çantası, şapkası, gözlüğü, bileziği, çizmesi. Dila Hanım filminde tüm kostümlerini, çantasına kadar ben tasarladım.

-Bütün kostümlerinizi sakladınız mı?
-
Bir bu kadarı da kayboldu. O kadar güzelleri kayboldu ki, inanılmaz güzel kostümler. Bunlar elimde kalanlar. Geçen sene Dışişleri çalışanlarından Ankara'da Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde kostümlerimi sergileme talebi geldi. Çok ilgi gördü. Müsteşar Osman Çetintaş'ın çabasıyla oldu. Günlerce eve geldi, birlikte kostümleri seçtik, tadilatlar yapıldı. Gönül Paksoy bu işi gönüllü üstlendi. İkisi olmasa ben böyle bir şeye kesinlikle kalkışamazdım. Yıldırım Mayruk'a da çok teşekkür ederim. Bir de Mustafa Taviloğlu'na sergi kitabımı o bastırdı. Kostümlerle izleyicimi buluşturduğum için çok mutluyum. Sergim 30 Kasım'a kadar Cemal Reşit Rey'de.