kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan "Dünya Özürlüler Günü" mesajı

Giriş Saati : 03.12.2008 11:00
Güncelleme : 03.12.2008 16:18
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların toplumsal ilgi ve duyarlılık ile hız kazanacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, özürlü vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu vurguladı. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla, özürlü vatandaşların da önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri birer birer kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

"Hükümet olarak, bu alanda bir reform sayılabilecek Özürlüler Kanunu'nu çıkararak en önemli adımı attık. Bu kanunla özürlü bireylerimizin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açtığımız gibi özürlülerimizin ekonomik şartlarını iyileştirmeye dönük çeşitli düzenlemeler de yaptık.

Özürlülerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır.

Bu konuda devletimize olduğu kadar, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da büyük görevler düşmektedir.

Bu vesileyle her zaman destek ve katkılarıyla özürlülerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Dünya Özürlüler Günü'nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

(ANKA)