kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün akşam AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

'Terörle bir yere varamazlar'

Ercan SARIKAYA - Mustafa KAYA Erdoğan YAPIK / SABA
03.12.2008
AKP teşkilatlarının terör saldırılarına hedef olduğunu belirten Erdoğan, "Kimse insanların kanı üzerinden özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyemez" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl binasının saldırıya uğramasına ilişkin "Demokrasi mücadelesine soyunanlar, hak ve özgürlük mücadelesine soyunanlar, özellikle hukuk mücadelesi içinde olduğunu iddia edenler terörle ve şiddetle hiçbir yere varamazlar" dedi. Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte dün akşam 19.15'te geldiği İstanbul'da partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan, patlamanın meydana geldiği binanın giriş kapısında incelemelerde bulunurken, yaklaşık yarım saat parti binasında kaldı. Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada, saldırıda 10 kişinin yaralandığını belirterek "5 arkadaşımız tedavi olarak hastaneden çıktı, diğer 5 kişinin ise tedavisi sürüyor. Polis ve idare amirimizin ise hayati tehlikesi devam ediyor. Diğer ikisinin durumu biraz ağır. Temennimiz, duamız odur ki şifa bularak hastaneden çıksınlar" dedi.

HUKUK MÜCADELESİ DEĞİL
Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Demokrasi mücadelesine soyunanlar, hak ve özgürlük mücadelesine soyunanlar, özellikle hukuk mücadelesi içinde olduğunu iddia edenler terörle ve şiddetle hiçbir yere varamazlar. Ülkemizde de bu mücadeleyi bu şekilde sürdürenler, bir demokrasi içerisinde olduklarını söyleyemezler; bir hukuk mücadelesi içinde olduklarını hiç söyleyemezler; insan hak ve özgürlüklerinden hiç bahsedemezler. Zira, insanların ölümü, insanların kanı üzerinden kimse istismara girerek, 'biz özgürlük mücadelesi veriyoruz' diyemez." Dünyada terörle bir yere varıldığının bir örneği olmadığını söyleyen Erdoğan, "Bu tür davranış içinde olanlar insanların kanı üzerinden kimse özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyemez. Şiddetle hiçbir yere varılmadığı ve hiçbir sonuç alınamadığı ortadır. Şu anda gördüğümüz de bunun farklı bir örneğidir" diye konuştu.

YARALILARI ZİYARET ETTİ
Parti teşkilatlarının yurdun çeşitli yerlerinde terör saldırılarına hedef olduğunu dile getiren Başbakan "AKP'nin iktidara gelmesiyle yurdun çeşitli yerlerinde parti teşkilatlarımıza yönelik bombalı, molotof kokteyli ve işgal etme eylemlerine yönelik saldırılar olmuştur. Halkımız bütün bunları yakından görüyor. Halkımız bu mihraklara gereken cevabı sandıkta verecektir" dedi. Erdoğan daha sanra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Memorial Hastanesi'ne giderek saldırıda yaralananları ziyaret etti.