kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mersin’den gelen bir partili Baykal’a ailesinin başörtülü fotoğrafını hediye ederek "Hepsi CHP’li" dedi

Şalvarlılara 'pantolon giy de gel' diyemeyiz

03.12.2008
Baykal rest çekti: Alacağım kardeşim. Alanya'da şalvarlı hemşerilerimiz var. Şimdi bunlara 'şalvarlarınızı çıkarıp ütülü pantolon giyin de gelin' mi diyeceğiz..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların üye yapılmasıyla başlayan eleştirilere rest çekti ve "Alacağım kardeşim, alacağım. Bir tek kişi bile olsa ona haksızlık etmene izin vermeyeceğim. Kıyafet tüzüğü mü ilan edeceğiz. 2000'li yıllarda tek parti zihniyetini uygulayamayız" dedi. Baykal partilerine gelecek şalvarlı vatandaşları da çevirmeyeceklerini söyledi. CHP lideri Baykal partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

* TEK PARTİ ZİHNİYETİ: Tek parti döneminde Atatürk Bulvarı'nda kılık kıyafeti uygun olmayanlar yürüyemiyordu. Atatürk'le görüşmek isteyen Aşık Veysel, kılığı uygun olmadığı için Atatürk'ü göremedi, görüşemedi. 2000'lerde tek parti zihniyetini uygulayamayız.

AÇILIM SİZİN KAFANIZDA
* BUYRUN BACIM CHP'YE:
Bizim Anadolu Solu, Yeni Sol anlayışımızdan bir milim gerileme yoktur. Gelmek isteyen herkese 'Buyurun bacım' derim. Bu açılım falan değil, açılım sizin kafanızda. Siyasi hesap, oy kaygısı yok bunda.

* ŞALVARLILAR GELMESİN Mİ: Şimdi memleketim Alanya'da şalvarlı hemşehrilerimiz var. Şimdi bu insanlara 'şalvarlarınızı çıkarıp ütülü pantolon giyin de gelin' mi diyeceğiz. Ayrıca, o şalvar çok da rahattır, güzeldir.

* 6 MİLYON SEÇMEN: Baykal, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın'ın geçen hafta yaptığı açıklamalara işaret ederek, 1 yıl içinde 6 milyon civarında seçmenin ortaya çıktığını belirten Baykal, "Anayasa'daki temel anlayış, yargının seçim güvenliğinin sağlanmasında temel kurum olmasıdır. YSK kütükleri düzenlemekle yükümlü kurum olarak gösterilmiştir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre kütük düzenlemesi yapılıyor. İş yargının elinden çıkıp memurun eline geçtiği sırada 6 milyon seçmen artıyor" şeklinde konuştu.

GEOMETRİDEN ANLAMIYOR
CHP
lideri, grup konuşmasında ekonomik krizin derinleştiğine ve yaygınlaştığına dikkat çekerek Erdoğan'a yüklendi. 2001 krizinden daha yüksek bir işsizlikle karşı karşıya bulunulduğunu belirten Baykal şöyle konuştu: "Cari açıksız yapamaz hale getirdin memleketi. Bir uyuşturucu gibi bağımlı hale getirdin. Başbakan 'teğet geçti' diyor. Başbakanın okulda geometri dersi nasıldı acaba. Teğet konusunu okudu mu, o konuda nasıldı. Hocaları o konuda tam okutamamışlar galiba."