kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Köktürk'ten "yerli malı" sorusu

Giriş Saati : 03.12.2008 11:51
Güncelleme : 03.12.2008 20:24
Yeni Haber
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Başbakan Erdoğan'ın 2 Aralık 2008 tarihli yerli malı genelgesini hatırlatarak "Bu genelge hükümetin bugüne kadar sürdürdüğü ekonomik politikaların iflas ettiğinin bir kanıtı değil midir? " diye sordu.

Köktürk Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Başbakan Erdoğan imzasıyla 2 Aralık 2008 tarihinde yayınlanan genelgede "Ekonomiye ağlayacağı faydalar göz önünde tutularak, tasarruf ve rekabet ilkelerine uygun hareket edilmesi kaydıyla, Türkiye'de üretilen mal ve hizmetlerin tercih edilmesi, temel tüketim maddelerinin yerli ürünlerden karşılanmasının, ekonomi açısından önem taşıdığı'nın belirtildiğini hatırlattı.

Erdoğan'ın 19 Şubat 2008 tarihli grup toplantısında "Artık dünyada sermayenin yerlisi yabancısı olmaz. Her zaman söylüyoruz para, bir cıva gibidir, sermaye bir cıva gibidir. Uygun limanı, uygun zemini bulduğu yere kaçar. İster yerli ister yabancı olsun" açıklamasında bulunduğunu da söyleyen Köktürk "Yine ulusal ekonomiye, ulusal sermayeye, kendi üreticisine ve işçisine değer vermeyen, bankaların yüzde ellisinin yabancıların eline geçmesi için idari ve yasal düzenlemelerle katkı koyan, ulusal ekonominin yabancı sermaye tarafından yönetilmesinden adeta onur duyan AKP İktidarı tarafından böyle bir genelgenin yayınlanmış olması ekonomide izlenen yanlış politikaların da iflası anlamına gelmektedir. " dedi. Köktürk Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Yerli Malı Genelgesi için niçin 6 yıl beklenilmiştir? Bu genelge hükümetin bugüne kadar sürdürdüğü ekonomik politikaların iflas ettiğinin bir kanıtı değil midir? Başbakanlığın devletin bütçesinden dağıttığı oyuncakların ve diğer ürünlerin Çin Malı olup olmadığına ilişkin soruların bugüne kadar geçiştirilmesi ile bugünkü genelgenin ortaya çıkması arasında nasıl bir ilişki bulunmaktadır? Son altı aydır Kamu İhale Kanununun 63. Madde hükümlerini uygulayan kamu kuruluşları hangileridir ve hangi tarihli ihalelerde yerli ürün alımlarını gerçekleştirmişlerdir?"

(ANKA)