kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den uyarılar

REUTERS
Giriş Saati : 02.12.2008 12:04
Güncelleme : 02.12.2008 19:22
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan ekonomik kriz ve sorunlar karşısında AK Parti hükümetinin yaklaşımını eleştirerek, hükümetin ekonomik sorunların tespitinde "ya gafil, ya umursamaz ya da idraksiz" olduğunu söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti hükümetine hakim olan "panik, iş bilmezlik, karar almadaki zafiyetlerin" sorunları büyütmede etken olduğunu, ekonomideki problemlerin çoğalmasına yol açtığını belirtti.

"Türkiye ekonomisi her türlü şoka ve dalgalanmaya karşı son derece dayanaksız ve aciz bir konumdadır" diyen Bahçeli, "geldi, gelecek" tartışmaları arasında krizin olumsuz etkilerinin ekonomiyi kuşatmaya başladığını" ifade etti.

Krizin yanında "güvensizlik ve belirsizliğin" yarattığı kısır döngünün "alınacak önlemlerin bir sonuç doğurmamasına yol açacak kadar güçlendiğini ve kemikleştiğini" vurgulayan Bahçeli, halen hükümetin krize karşı ne yapılacağı tartışmalarını dillendirmesinin "abesle iştigal" ve "telafisi olmayacak bir sorumsuzluk örneği" olduğunu söyledi.

Bahçeli, siyaset kurumunun tıkandığını, Türkiye'nin kronik ve acil sorunlarına çözüm üretme kabiliyetinden uzaklaştığını anlattı ve şunları söyledi:

"Ortak değerlerin çatıştırıldığı, toplumsal hoşgörü ortamının zehirlendiği, cepheleşmenin derinleştiği, etnik tahriklerin ağırlaşarak sürdüğü, siyasi ve ahlaki kirliliğin yaygınlaştığı bugünkü Türkiye manzarası, her yönüyle endişe ve korku verici bir karanlık tablosudur. ...Bu karanlık tablonun mimarı Başbakanın hala pembe Türkiye tabloları çizmeye çalışması, makul bir izahı bulunmayan siyasal ve sosyal açıdan marazi bir durumdur."