kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Durak'a 10 gün önce 'Aday olma' dendi

Ergun AKSOY / Ufuk TEKİN
02.12.2008
Durak, "300 partili ile temayül yoklaması Adana halkına hakarettir" diyerek AK Parti'den istifa etti. Durak'a 10 gün önce aday olmayacağı bildirildi..
Yerel seçim çalışmalarını başlatan AK Parti'de ilk fire Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yapılacağını açıkladığı eğilim yoklamasına tepki göstererek partiden istifa eden Durak'a, yeniden aday gösterilmeyeceğinin 10 gün önce iletildiği belirtiliyor. AKP'den dün istifa eden Durak, gönderdiği istifa yazısında Başbakan Erdoğan'a seslenerek şöyle dedi: "Sayın genel başkanım, 5 yıl önce bir dönem için partinizden aday yapılmamı talep etmiştim. Sağolun, bana güvendiniz, inşallah güveninize layık olmuşumdur. 5 yıl bitti. Ancak, bir takım gerekçelerden dolayı AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bilgilerinize arz eder, saygılar sunarım.'' Durak'ın değindiği "bir takım nedenler" ise yaptığı yazılı açıklamayla ortaya çıktı: "Uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini halktan aldığı destekle sürdüren ve belediyecilikte markalaşan bir insana, '300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz' demek öncelikle o insana yıllardır oylarıyla destek veren Adana halkına hakarettir. Böyle bir tutum ve yaklaşımı şahsım ve hemşehrilerim adına kabul etmem söz konusu olamazdı.'' SABAH muhabirine "Adana'da siyaset kartları artık farklı karılacak" demekle yetinen, ancak bu sözleriyle sanki farklı bir platformda siyasete devam edeceği izlenimi veren Durak, elinde Adanalılardan gelen ve "siyaset yap, devam et" diyen imzalı 210 bin mektup bulunduğunu belirtti.

ERDOĞAN: KENDİ TAKDİRİ
Durak'ın CHP ile flört ettiği öne sürülürken, kulislerde DP'den de aday olabileceği konuşuluyor. AKP'liler ise, "Bizim için sürpriz olmadı. Aytaç Bey'in heyecanı bitmişti" görüşünü savunuyor. Başbakan Erdoğan da "2004 seçimleri öncesinde 'Ben artık sizlerle son dönem belediye başkanlığı yapmak isterim. Uygun görürseniz partinizden aday olmak isterim' diyerek bize geldi " hatırlatmasında bulundu ve "Bu konu üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. Kendi takdiridir" dedi. AK Parti'de başkanlık için Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile eski ANAP'lı Mehmet Ali Bilici'nin adları geçiyor.