kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suda büyüyen oyuncaklar tehlike saçıyor

Giriş Saati : 01.12.2008 11:51
Güncelleme : 01.12.2008 21:18
Yeni Haber
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilköğretim birinci sınıf öğrencisi, 1 santimetre olan, suya atıldığında ise 7-8 santimetreye ulaşan kimyasal içerikli oyuncağı suyla içince hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Merkez İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Esra Kuzucuk (7), ''büyüyen eğlence'' adlı kimyasalı okulda suyla içti.

Öğretmeni tarafından kusturulmaya çalışılan çocuk, daha sonra ailesi tarafından Uzunköprü Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.

Kuzucuk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi bölümünde tedavi altına alındı.

Hastanede bir süre gözetim altında tutulan ve tedavisi yapılan Kuzucuk, daha sonra taburcu edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Burhan Aksu, AA muhabirine, Kuzucuk ile aynı günde, Uzunköprü'de aynı kimyasalı yutan 2 çocuğun daha hastaneye getirildiğini söyledi.

Bu tür oyuncakların çocuklar için tehlikeli olduğunu bildiren Aksu, 2 çocuğun ilk tedavisinin ardından, Kuzucuk'un ise bir süre gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini belirtti.

Bu tür oyuncakların çocuk sağlığı için her zaman risk taşıdığını ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

''Orijinal boyutundayken kazayla yutulan oyuncak, mide sıvısıyla şişip büyümeye başlıyor. Bunun sonucunda ise mide ve bağırsakları patlatabilir, nefes borusunu tıkayarak ölümlere yol açabilir. Diğer taraftan dışkı veya kusma yoluyla da çıkarılamayan oyuncağın alınması için cerrahi müdahale gerekebilir. Bu oyuncakların satılması ve televizyonlarda reklamının yapılması engellenmeli. Biz hastane yönetimi olarak konuyu İl Sağlık Müdürlüğüne ilettik.''