kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Emek Külür Barış Çakır Meral Gevenç Seran Göçer

Meral Gevenç'in değişimini doktorları anlatıyor

07.11.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Meral Gevenç'in değişimini doktorları anlatıyor
Dr. Barış Çakır (Estetik cerrah)
"Meral Gevenç'ten gelen resme baktığımda yüzünde yapılması gereken çok şey olduğunu düşündüm. Ama mailinde yalnızca burun ameliyatı olmak istediği yazıyordu. Bu, onun istediği görünümü yaratmak için yetmezdi. Çünkü güzellik bir bütündür, yüzdeki ve vücuttaki her şeyin birbiriyle uyumlu olması gerekir. Onun yüzüne çok güzel bir burun yapabilirdim ama eski halinden çok daha kötü dururdu çünkü burunla bütün yüzün, hatta vücudun uyum içinde olması gerekir. Ona yaptığımız öneriyi kabul etti, bizim için bir nevi tez çalışması gibi oldu çünkü güzellik kavramının bir bütün olduğunu göstermek istiyorduk. Burun ameliyatını ben yaptım ama bu ilk adım oldu, onun arkasından değişimine bir ekip olarak karar verdik. Diş hekimi, medikal estetik uzmanı üzerinde ciddi çalışmalar yaptı. Hepimiz birlikte çizimler yapıp, 'en iyi nasıl olur' konusu üzerinde ciddi uğraş verdik."

Dr. Seran Göçer (Medikal estetik uzmanı)
"Dr. Barış Çakır'ın önerisi üzerine Meral Gevenç'e çeşitli müdahaleler yapma kararı aldık. Hasta bana geldiğinde yapacak çok şey vardı. Yüzü ve kişiliği yaptıklarımızı göstermeye çok uygundu. Çok sıcak biriydi, değişime açıktı, eşi de hazırdı. Bütün bunlar bizi heveslendirdi. Cildi çok yıpranmıştı 33 yaşında olmasına karşın cildi 45 yaş ve üzerinde gibi duruyordu. Çok daha yaşlı gösteriyordu. Yüzündeki bu hasarları tamir etmek için iki ay çalıştık. Hiç bıkmadı, sıkılmadı, her seansta daha da heyecanlandı. 46 kiloydu, ideal kiloya çıkması için bir beslenme programı belirledik. Sağlıklı beslenmeyi öğrettik ve 50 kiloya çıktı. Egzersiz hareketleri verdik, akupunktur tedavisi ile kilo almasına destek olduk. Cildindeki kırmızı, damarlı lekeleri temizledik. Mezolifting dediğimiz cilt gençleştirme tedavisini sekiz seans uyguladık. Yanaklarına, dudaklarına ve çene üstüne dolgu yapıldı. Yanakları neredeyse hiç yoktu. Alnındaki çizgilere botoks uygulandı. Kaşları kaldırıldı. Sonuçtan çok mutluyum."

Emek Külür (Diş hekimi)
"Dişlerini beğenmeyen ve yıllardır hiç gülmeyen bir hasta için yeni bir gülümseme tasarladık. Güldüğü zaman dişlerinden çok diş etleri gözüküyordu bu yüzden de elini ağzına götürmeden gülmek istemiyordu. Dişleri olması gerekenden daha küçük boyuttaydı. Dişlerde ciddi boyutta madde kaybı ve aşınma vardı. Dişleri 45 yaşın üzerinde bir yaşa sahipti. Yeni yüzüne, yanaklarına, burnuna uygun bir gülüş tasarımı yapılması gerekiyordu. Karakteri çok yumuşaktı, karakterine uygun bir gülümsemesi olsun istedim. Yıllar içinde edindiği çekingen davranış şeklini yok etmek için daha baskın ve kendine güvenli bir karaktere uygun gülüş tasarımı ve diş karakteri belirledim. Öncelikle diş etlerini küçülttük. Üst dişlere lamina uyguladık kendi dişlerini tamamen koruduk. Alt dişler aralıklı ve çarpıktı, onlara tel uygulayıp bir buçuk ayda yeniden düzenledik. Bütün dişlerini bembeyaz yaptık. Artık çok güzel gülüyor..."