kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan,hazırladıkları paketi tümtaraflarla görüştükten sonraaçıklayacaklarını bildirdi

"2001'deki paketi beklemeyin puslu havayı sevene prim yok"

ANKARA
26.11.2008
Krizi AKP'nin çıkarmadığını belirten Başbakan Erdoğan, hükümeti köşeye sıkıştırarak 2001'deki gibi bir paketin beklenmemesini istedi. Erdoğan, krizi fırsata dönüştüreceklere prim vermeyeceklerini bildirdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomik krizin AK Parti iktidarında ortaya çıktığı yönünde samimiyetsiz görüşler bulunduğunu belirterek, krizin kaynağının ABD ve Avrupa olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, kömür yardımının AK Parti yandaşlarına yapıldığı eleştirilerine ise, "Kömür yardımını fakir-fukaraya veriyoruz. İstedikleri kadar konuşsunlar. Bugünlerde yine bir kampanya başlattılar. Şu ifade çok çirkin; bunu yandaşlarına dağıtıyorlar... Elinize, dilinize dursun, elinize dilinize dursun. Yardımlar kaymakamlıklarımız vasıtasıyla o ilçedeki fakir fukaraya dağıtılıyor. Bana böyle bir şikâyet gelsin o kaymakamın yakasında ilk önce benim elim olur" dedi.

HÜKÜMETİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK
Başbakan Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaşanan kürsel krizi değerlendirirken, kriz fırsatçılarını yine uyardı. Erdoğan, atılacak adımları telaş ve acelecilikle yapamayacaklarını söyledi. "Sağduyu ve aklıselimle meseleleri ele alıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İnancımız odur ki; Türkiye bu süreci en az zararla atlatacaktır. Kimse hükümeti köşeye sıkıştırarak 'farklı ülkelerde şu olmuş bizde niye yok, neden bizde de paketler açıklanmıyor' gibi bizden 2000- 2001 krizlerinde olduğu gibi herhangi bir şey beklemesin. Biz açıklayacağımız paketleri tüm taraflarla görüşüyoruz, görüştükten sonra açıklayacağız ama kusura bakmasınlar krizi fırsata dönüştürecek primi de kimseye vermeye niyetli değiliz. Zira puslu havaları sevenler var. Biz puslu havaları sevenlere de fırsat verme niyetinde değiliz. Çünkü bu ülkede tüyü bitmemişin hakkını koruma görevimiz var. Maalesef yanlışlar içinde gezmiş olanların bu yanlışlarını biz, doğru, adil dürüst davrananların haklarından alarak onlara yedirmeye niyetimiz yok" dedi. Erdoğan, küresel krizi bazı kişilerin adeta iktidarlarının ortaya çıkardığı bir kriz gibi takdim etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu AKP'nin ortaya çıkardığı bir kriz değildir. Krizin kaynağı ABD'dir, Avrupa'dır. Oradan esen bir rüzgâr söz konusudur. Biz ne diyoruz; en az bizi etkileyecektir. Çünkü tedbirlerimizi buna göre aldık. Yere sağlam bastık, basmaya devam ediyoruz" dedi.