kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hakan ve TRT!..

YAVUZ Donat "Hakan bir özel kanalda yorumculuğa başlasa kimseden 'Gık' çıkmayacaktı. TRT'yi seçti, kaç para aldığı sorgulanmaya başladı. Ayıp" diyor..
Değil Yavuz, değil!..
Ayıp olan, TRT'nin Hakan'a futbol yorumu için 700 bin lira vermesini ayıplamamak asıl..
Hakan, bizim ekranımız atv'ye 700 bin değil, 7 milyona gelse gıkımız çıkmazdı. Bunca diziye bunca para veriyorlar. Çıkıyor mu?.. Onlar reklamla yaşayan reyting mahkûmları.. Verdikleri parayı geri alamaz, kâra geçemezlerse, yayından kaldırırlar biter..
TRT öyle mi?..
TRT, reklam gelirlerine mahkûm olmasın, reyting tuzağına düşmesin, halkın haber alma, öğrenme ve gelişme hakkına hizmet etsin diye anayasa tarafından görevlendirilen bir kurum. Bu sebeple genel bütçeden, yani halkın vergilerinden ödenek alıyor. Yani halkın parası ile yaşayan kurumun aslında özel TV'lerin alanında reyting ve reklam savaşına girmesi haksız rekabet açıkça.. Ve bu haksız rekabeti, anayasal görevini ihmal ederek yapması, ayıpların en büyüğü..
Pazar geceleri bu ülkenin 24 televizyonu futbol yorum programları yaparken zaten, TRT'nin anayasal işi mi, Hakan'ı, Mehmet'i, onu bunu toplayıp, 25'inci futbol programını yapmak?..
Bu ülkenin öteki sporları üvey mi?.. O sporların, o sporları yapanların konuşulma hakları yok mu?.. Onlar teşvike, yönlendirmeye muhtaç değil mi?..
Olimpiyatlarda hezimete uğradık. Niye?.. Kimsenin haberi yok. Gazeteler ve özel TV'ler için futboldan başka spor yok.. Görev kimin?.. TRT'nin..
Sen tüm öbür sporları unut, sonra futbol anlatan yüzlerce kişiye bir tane daha eklemek için Hakan'a 700 bin lira ver..
Sadece ayıp değil.. Suç.. TRT suç işliyor Yavuz!.. Hem de çok ağır bir suç işliyor.. Anayasal görevini ihmal ediyor.. Senin, benim paramı sokağa atıyor!..
Bu ülkede gerçek muhalefet olsa, konu bugün Meclis'teydi Yavuz.. Ayıp o kadar büyük çünkü..