kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Clinton'ın elçisi Obama'ya ticaret bakanı oldu

24.11.2008
ABD'de ekonomi kurmayları netleşiyor. Obama'nın ticaretteki yeni ismi Bill Clinton'ın Enerji Bakanı ve Birleşmiş Milletler elçisi Bill Richardson oldu..
ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturacak Barack Obama, bugün ekonomi takımının tamamını açıklayacak. Önceki gün bu isimlerden biri belli oldu. Bir demokrat yetkilinin verdiği bilgiye göre Obama'nın, New Mexico valisi Bill Richardson'ı ticaretten sorumlu isim yapması kesinleşti. Edinilen bilgiye göre resmi açıklama Şükran Günü (27 Kasım) sonrası yapılacak. Richardson, Clinton döneminde Enerji Bakanı ve Birleşmiş Milletler Elçisi olarak görev yapmıştı. Richardson demokratlar arasındaki başkanlık seçimlerinden çekilmiş ve Obama'ya destek vermişti. Aynı şekilde başkanlık seçimlerinde Obama ile yarışan Hillary Clinton da Dışişleri Bakanlığı'na getirildi.

SAĞ KOL FURMAN
Obama'nın bütün seçim sürecinde ekonomik danışmanlığını yapan Jason Furman da büyük ihtimalle Ulusal Ekonomik Konsey'in ikinci ismi olacak. Geçtiğimiz gün ekonomi atamalarındaki iki isim daha açıklanmıştı. Obama'nın Timothy Geithner'i yeni ABD Hazine Bakanı olarak ataması kesinleşti. Clinton döneminin efsane Hazine Bakanı Lawrence Summers'ın da 2010'da emekli olacak Ben Bernanke'nin yerine Fed Başkanı olması bekleniyor.

YENİ PAKET
Bu arada önceki gün New York Fed Başkanı Timothy Geithner'i yeni ABD Hazine Bakanı olarak atanacağı kesinleşmişti. Bu karar geçen cuma ABD borsalarına kapanış öncesi dedikodu olarak yansımış ve borsaların haftayı yüksek değer artışlarıyla tamamlamasını sağlamıştı. Ekonomide isimler teker teker ortaya çıkarken Temsilciler Meclisi'nde de işler hareketlendi. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi dün Kongre'nin birkaç yüz milyar dolarlık bir ekonomik kurtarma paketi açıklayabileceğini söyledi. Bu paketin içinde vergi indirimleri de bulunuyor.
Haberin fotoğrafları