kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Dünya Mevlana için Konya'da buluşacak!

AA
18.11.2008
Konya'da 1-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne, sanat, spor ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim davet edildi ..
Konya'nın ev sahipliğini yapacağı, 1-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri; sanat, spor, siyaset ve moda dünyasından ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada; eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski futbolcu Zinedine Zidane, UEFA Başkanı Michel Platini, Alman modacı Karl Lagerfeld ve aktör Mel Gibson gibi çok sayıda ünlünün etkinliklere davet edildiğini dile getirdi.

İŞTE KONYA'YA GELECEK ÜNLÜLER...

Turistler ilgi gösteriyor
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliklerin Mevlana'ya yakışır şekilde olması için çaba harcadıklarını ifade eden Akyürek, bu tür etkinliklerin Konya turizmine önemli katkı sağladığını belirtti. Akyürek, 2007 Mevlana Yılı'nda 24 ülkenin 77 şehrinde 103 program düzenlediklerini vurgulayarak, "Bu etkinliklerin geri dönüşü oluyor. Program yaptığımız ülkelerden çok sayıda turist Konya'ya geliyor, Mevlana Müzesi'ni, kentin tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Konya, dünyada giderek daha fazla tanınıyor" dedi. Sinema, spor ve siyaset alanında dünyaca ünlü isimlerin davet edilmesinin yanı sıra; etkinliğe Medeniyetler İttifakı üst düzey grup üyeleri, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları ve yöneticileri, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin kültür bakanları, Türkiye'deki tüm yabancı büyükelçiler de davet edildi. "2007 yılında Konya ve Mevlana Günleri düzenlediğimiz şehirlerin belediye başkanları ile çok sayıda akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve sporcuyu da çağırdık" diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, "Herkesin Mevlana'yı anma törenlerine katılmalarını bekliyoruz'' dedi.
Haberin fotoğrafları