kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Emre Aydın, yeni albümü 'Efkar' için çalışmalara devam ettiğini söylüyor. Şubat ayında çıkacak albüm için çok özendiğini belirten ünlü rockçı şöyle konuşuyor: 'Efkar' isimli albümüm 'Afili Yalnızlık'tan daha başarılı olacak. Beğenilir ya da beğenilmez ama ben iyi bir albüm yaptığımı biliyorum.

Pop idol olmayacağım havaya girmeyeceğim

İLKER GEZİCİ
18.11.2008
MTV'nin 'Avrupa'nın En Sevilen Şarkıcısı' seçtiği Emre Aydın, kariyer planında bu ödülü hesaplamadığını söyledi. MTV'nin kendisinden İngilizce single beklediğini de belirten Aydın: "Benim pop figür olma niyetim yok" dedi..
İlk albümü 'Afili Yalnızlık'la geniş bir hayran kitlesi kazanan Emre Aydın, geçtiğimiz haftalarda MTV tarafından 'Avrupa'nın En Sevilen Şarkıcısı' unvanını kazandı. Böyle bir ödül almanın planları dahilinde olmadığını söyleyen şarkıcı, kısa zamanda bu noktaya gelmesinde hayranlarının büyük payı olduğunu anlattı. Kendisini sürekli yanında olan ve sayıları 125 bine ulaşan hayran kitlesinin yarışmanın başından sonuna kendisini çok desteklediğini aktaran Aydın, bu ödülün kendisini şımartmayacağını ve hiçbir zaman pop figür olmaya çalışmayacağını söyledi. Aydın'la ödül heyecanını ve bundan sonraki hedeflerini konuştuk.

EMRE AYDIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

MTV'NİN MÜZİK ÖDÜLLERİ GECESİNDEN KARELER...

* En sevilen sanatçı olmak nasıl bir duygu? Bu kadar sevildiğinizi biliyor muydunuz?
O ödülü almak benim için çok önemliydi. İşin içinde ülke temsili olduğu için de ayrı bir önem arz ediyordu. Türkiye'de sağlam bir fan kulübüm olduğunu ve onların beni ciddi şekilde desteklediklerini biliyordum. Zaten bu ödül de onlar sayesinde oldu. Yarışmadan ödülle döndüğümüz için kendi adıma çok mutluyum.

ARKAMDA FANLAR VARDI
* En az sizin kadar ünlü ve geniş hayran kitlesine sahip kişilerle yarıştınız. Hatta İngiltere'nin bir numarası Leona Lewis'i geride bıraktınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yurtdışında bu yarışmayı çok ciddiye alıyorlar. Mesela; Rusya ve İsrail geçen sene Eurovision birincilerini gönderdiler. Dediğim gibi fan kulübün deli gibi çalışmasının faydasını gördük. Burada puanlama sistemi farklıydı. Bir ülkeden en yüksek oyu alırsanız 22 puan alıyorsunuz ki, herkes 22 puanı cepte görüyor. Burada bir eşitsizlik yok! Farkı yaratan, diğer ülkelerden alınan oylar... Bunu bildiğimiz için fan kulübümüz deli gibi prodüksiyon yaptı. İngiltere'deki Türk radyolarına girdiler, Hollanda'da akrabası olan, orada oy kullanmak için orada kaldı. Neredeyse benden çok çalıştılar.

* Bu anı yaşadığınızda ilk neler hissettiniz? Ne yaptınız?
Ekip olarak çok gerildik. Çok yakın olduğumuzu biliyorduk. Ya İtalyanlar alacaktı ya biz alacaktık. Ama son anda bir şeyler olabilir, Leona Lewis kazanabilir diye de içimden geçirmiyor değildim. Gergin bir şekilde beklerken, sonuçlar açıklandı, hemen menajerimle kucaklaştım. Birinci olursak okurum diye bir şeyler hazırlamıştık. Onu bile unuttum, sadece teşekkür ettim. Sonra telefonuma gelen mesajları gördüm, hemen ailemi aradım. Olayı yeni yeni idrak ediyorum.

* Sanırım kariyer planlamanızda böyle bir ödül almak yoktu. Beklenmedik bir başarı mı oldu?
Evet. En azından hesaplamadığımız bir şeydi. Kariyer planımızda; 'Bu aylarda yarışmaya katılır ve Avrupa birincisi oluruz' diye bir şey yoktu. Ama bu ödül, albüm çalışmalarımızı sekteye uğratmayacak. Havalara girilecek bir durum yok!

BENİM ACELEM YOK!
* Bu ödülün size neler katacağını düşünüyorsunuz?
Benim için bir kapı aralanmış oldu. MTV Türkiye'nin çabaları sayesinde dünyada Türk sanatçıların önü açıldı. Şu anda Uluslararası MTV bizden İngilizce single bekliyor. Doğru hareket edersek, biraz da şans yardım ederse ciddi bir duruma gelebiliriz. Ben yapabilir miyim bilmiyorum. Zorlayacağım. Acelem yok! Pop figür olmaya çalışmıyorum. Başarılı olamayabilirim ama deneyecek cesaretim var.