kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çiftçi çorbası

Sebzeleri minik küpler halinde doğrayıp, haşlayın. Pirinç, bulgur ve mercimeği de yarı yarıya pişirin. Sıvıyağı derin bir tencereye alın. Unu ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Salça ve naneyi ilave edin. 1 su bardağı su ekleyip, karıştırın. Sebzeleri ve yarı haşlanmış tahılları haşlama suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, bir-iki taşım kaynatın.

Malzemeler
* Birer adet havuç, kabak,kereviz, pırasa ve patates
* Yarımşar çay bardağı pirinç,bulgur ve kırmızı mercimek
* İkişer çorba kaşığı un vesalçal 1 çay kaşığı nane
* Yarım su bardağı sıvıyağ

* * *
Cevizli kalburabastı
Süt, sıvıyağ ve karbonatı derin bir kaba alıp, üzerine aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, rende üzerinde yassılaştırın. Ortasına bir parça ceviz koyup, hamuru bohça kapatır gibi kenarlarından kapatın ve rendenin üzerinden alın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine, içli hamur bezelerini kapatılan kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Yarım limonun suyunu sıkıp, bir-iki taşım kaynatın. Koyu şerbet kıvamı aldığında, ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra, üzerine ceviz serperek servis yapın.

Malzemeler

* 1.5 çay bardağı süt
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* Aldığı kadar un
* 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
* 1 adet yumurta sarısı Şerbeti için:
* 2 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu