kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sinemada 'Mustafa' bereketi

Mehmet ÇALIŞKAN
18.11.2008
Can Dündar'ın çok tartışılan belgeseli 'Mustafa'nın sinema sektörüne girdisi 7 milyon 500 bin YTL oldu. Yapımcılarına ise 20 günde 700 bin YTL kazandırdı..
Can Dündar'ın yönettiği 'Mustafa' belgeseli, 967 binlik izleyicisiyle bugüne kadar sezonun en çok izlenen filmi özelliğine sahip oldu. 'Mustafa', aynı zamanda tüm zamanlarda gösterime giren belgesel filmler arasında da birinciliği eline geçirdi. Eleştiri oklarına hedef olan 'Mustafa', yapımcısına 20 günde 2 milyon 800 bin YTL gişe geliri sağlarken, 2 milyon 100 bin YTL harcanan filmden 700 bin YTL kâr elde edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

'Son buluşma' gişede de üzdü

'Mustafa'nın sinema sektörüne sağladığı girdi ise 7 milyon 500 bin YTL oldu. Çok tartışılan belgeselin gösterimden kalkıncaya kadar toplamda 1 milyon 500 bin izleyiciye ulaşması bekleniyor. Bu hedefe ulaşılırsa; elde edilecek kâr ise 1 milyon 100 bin YTL olacak. Öte yandan, son gazilerden Ömer Küyük, Yakup Satar ve Veysel Turan'ın hayatlarının anlatıldığı Nesli Çölgeçen imzalı 'Son Buluşma' adlı belgesel ise gişede yapımcısını üzdü. Belgeseli ilk 3 günde sadece10 bin 924 kişi izledi. Çağan Irmak'ın 'Issız Adam' filmi ise 10 günde 242 bin kişiye ulaşarak büyük bir çıkışa geçti. filmin gösterime girdiği hafta sonu ile geçtiğimiz hafta sonu arasında yüzde 80'lik artış oldu.

'Üç maymun' zarar mı edecek?
Son haftalarda vizyona giren Türk filmlerinin gişe hasılatları ise şöyle sıralanıyor:
* Haluk Bilginer ile Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı 'Güneşin Oğlu', 10 günde kesilen 38 bin 726 biletle, beklentilerin altında izleyiciye ulaşan filmlerden.
* Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun'u 110 bin 993 kişiye ulaştı. Bu rakam, filmin festivallerden para ödülü kazanmadığı takdirde zarar edeceğini gösteriyor. Yapımcı Zeynep Özbatur, filmin maliyetinin 1 milyon 500 bin dolar olduğunu açıklamıştı. Filmin kâr edebilmesi için en az 600 bin kişi tarafından izlenmesi gerekiyor.
* Uluslararası festivalleri gezen 'Gitmek' filmi de hayal kırıklığı yarattı.
Haberin fotoğrafları