kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye kaynaklı" uyuşturucuyla mücadelede 38 kişiyi yakalandı

Giriş Saati : 18.11.2008 12:59
Güncelleme : 18.11.2008 21:24
Yeni Haber
İspanyol polisi, çoğunu "Türkiye kaynaklı" olarak belirttiği uyuşturucuyla mücadelede son 8 ayda 38 kişiyi yakaladığını açıkladı.

Polisin bugün yayımladığı yazılı açıklamada, nisan ayından bu yana uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin orta kesiminde bulunan Cuenca del Nalon'da son dönemde uyuşturucu trafiğinin artması üzerine harekete geçilerek geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı ve buraya getirilen uyuşturucunun Türkiye'deki bir grupla doğrudan bağlantılı olduğu belirlendi.

Uyuşturucunun kurye aracılığıyla Türkiye'den başkent Madrid'e getirilerek çeşitli illere dağıtıldığı kaydedilen açıklamada, operasyonlar kapsamında kara para aklayan bir grubun da ortaya çıkarıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, uyuşturucudan kazanılan, günlük 200 bin Avro'ya varan cirosu bulunan kara paranın aklanması işleminin Madrid ve Malaga kentleri bağlantılarıyla Pakistan ve Türkiye'de yapıldığı ve paranın 5 Pakistanlı ve 3 İngiliz tarafından elden götürüldüğü ifade edildi.

Polisin açıklamasına göre, bugüne kadarki operasyonlarda 20'si İspanyol, diğerleri Pakistanlı, İngiliz, Türk, Bulgar ve Yunan olan toplam 38 kişi yakalandı.

İspanyol polisi ve jandarması, söz konusu operasyonlarda 13,5 kilogram eroin, 1807 kilogram kokain, 14 kilodan fazla ecstacy, 595 bin 105 Avro nakit para, 9 altın ve değerli taşlı saat, 200 parçadan fazla mücevher ve 12 lüks otomobile el koydu.