kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon davasında bir tahliye

Giriş Saati : 18.11.2008 17:55
Güncelleme : 18.11.2008 21:52
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Ergenekon davasında bir tahliye
Ergenekon davasının bugünkü oturumunda bir tahliye kararı çıktı. Mahkeme Heyeti, savunmasını yapan emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün tahliyesine karar verdi.

Emekli astsubay Mahmut Öztürk, silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. 15 Haziran 2007'de gözaltına alınan Öztürk, 19 Haziran 2007 tarihinde tutuklandı. Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısı sonrasında arandığı dönemde intihara kalkıştığı evin sahibi olan Öztürk, savcılık ifadesinde tuğgeneral rütbesindeki bazı muvazzaf subayların dahi Muzaffer Tekin'e 'komutanım' diye hitap ettiklerini ve saygı duyduklarını söylemişti.

DURUŞMA, 20 KASIM PERŞEMBE GÜNÜNE ERTELENDİ

''Ergenekon'' davasına, 20 Kasım Perşembe günü devam edilecek.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşmada, talepler ile Cumhuriyet savcısının bu taleplere ilişkin görüşünün ardından verilen ara sonrası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, mahkemece alınan kararları açıkladı.

Başkan Şengün, bu oturumda gerek sözlü, gerekse yazılı olarak bulunulan talepler konusunda önümüzdeki oturumda karar verilmesine hükmedildiğini belirterek, bir sonraki oturumda, iddianamedeki sıraya göre öncelikle tutuklu sanıkların sorgularının alınmasına, bunların tamamlanması sonrası da tutuksuz sanıkların yine iddianamedeki sıraya göre sorgu ve savunmalarının tespitinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

''Dosya kapsamı, delil durumu, sevk maddeleri, cezaevinde kaldığı süre ve savunmasının tespit edilmiş olması'' dikkate alınarak, tutuklu sanık Mahmut Öztürk'ün bihakkın tahliyesine ve başka suçtan hükümlü veya tutuklu değilse tahliyesi için yazı yazılmasına karar verildiğini belirten Başkan Şengün, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin sürdürülmesinin hükme bağlandığını kaydetti.

Cevapları gelmeyen yazıların yanıtlarının beklenmesini de kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı, 20 Kasım Perşembe günü saat 09.30'a erteledi.