kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

The Guardian: Amerika'da Obama, Avrupa'da Cem Özdemir

Giriş Saati : 18.11.2008 14:48
Güncelleme : 18.11.2008 21:24
Yeni Haber
Amerika'daki seçimlerde siyahi aday Barack Obama'nın kazanmasının Avrupa'da da etnik kökenli bir liderin bu şekilde ön plana çıkıp çıkamayacağı tartışmalarının yaşandığına dikkat çeken The Guardian gazetesi, "Amerika'daki seçimlerin üzerinden iki hafta geçmeden Almanya'da Yeşiller Partisi Türk kökenli Cem Özdemir'i lider olarak seçti." ifadesini kullandı.

Özdemir'in Almanya'da işçi çocuğu olduğunu yazan gazete, Özdemir'in Yeşiller Parti kongresinde partinin lideri olarak seçildiğini, bunun da sadece Almanya'da değil Avrupa'da bir ilk olduğunun altını çizdi.

Özdemir'in zekice Obama ile karşılaştırılmasını görmezlikten geldiğini yazan The Guardian, Özdemir'in, "Amerika'daki seçimler ile kıyaslamak uygun olmaz." dediğini aktardı. Özdemir'i destekleyenlerin Amerika'daki seçimlerde Obama taraftarları gibi "yes we can" sloganına benzeyen, "yes we Cem" dediklerini yazan gazete, Obama ile Özdemir'in aslında siyasetteki pozisyonlarının farklı olduğunu, temsil ettikleri partilerin farklı hedefleri olduğunu kaydetti.

Guardian ayrıca, Yeşiller Partisi'nin Almanya'da en son genel seçimlerde yüzde 8 oy aldığını ve bir koalisyon hükümetine katılmak zorunda olduklarını da yazdı. Son olarak gazete, "Belki de günün birinde Cem Özdemir, Obama'nın Amerika'da yaptığı gibi, daha büyük toplulukların dikkatini çeken ve birçok kişiye ilham kaynağı olan biri olur." ifadesini kullandı.

(CİHAN)