kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 14.11.2008 09:50
Güncelleme : 14.11.2008 17:49
Yeni Haber
High School Musical 3: Senior Year'da Troy ile Gabriella, üniversiteyi farklı kentlerde okuyacakları için aşklarının geleceği tehlikeye düşer. Çift, gelecek umutlarını ve endişelerini yansıtan bir müzikal sahneye koyar. Haftanın diğer filmleri ise Julia Roberts'lı Bahçemdeki Ateş Böcekleri, korku filmi Rec: Ölüm Çığlığı, Son Buluşma, Gitmek ve Fırtına..

* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN

High School Musical 3: Senior Year

Tür: Gençlik
Yönetmen: Kenny Ortega
Oyuncular: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel.

Lise son sınıf öğrencisi olan Troy ile Gabriella, üniversite hayalleri kurmaktadır. Ancak üniversiteyi farklı kentlerde okuyacakları için aşklarının geleceği tehlikeye düşer. Birbirlerinden ayrılacak olmaları gerçeği ile yüz yüze kalırlar. Kendi deneyimlerini, gelecek umutlarını ve endişelerini yansıtan seçkin bir müzikal sahneye koyarlar.


Bahçemdeki Ateş Böcekleri
(Fireflies in the Garden)

Tür:
Dram
Yönetmen: Dennis Lee
Oyuncular: Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss.

Yarı otobiyografik bir hikâye olan Bahçemdeki Ateş Böcekleri, aşkın karmaşasını ve bir ailenin parçalanışını dokunaklı bir şekilde anlatıyor.
Duygusal açıdan kaba ve dominant karakterli baba Charles, üniversite profesörü ve yazardır. Mükemmel bir anne olan Lisa ve ergenliğe yeni giren oğul Michael. Lisa'nın somurtkan ve küskün kız kardeşi Jane, bir yazlığına aileye katılır ve Michael ile arkadaş olur.


Rec: Ölüm Çığlığı
(Rec)

Tür:
Korku
Yönetmen: Jaume Balaguero, Paco Plaza
Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge Serrano, Pablo Rosso.

Genç bir TV muhabiri olan Angela ile haber kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu edinen bir program hazırlamaktadırlar. Oldukça sıkıcı geçen program, bir telefonun gelmesiyle hareketlilik kazanır. Yaşlı bir kadının geçirdiği ev kazası ile ilgili gelen bu ihbar üzerine Angela ve Pablo itfaiyecilerin peşine takılır. Kadının evine varan ekip, evin içinden korkunç çığlıklar duyarlar.


Son Buluşma

Tür: Tarihsel
Yönetmen: Nesli Çölgeçen
Oyuncular: Ömer Küyük, Yakup Satar, Veysel Turan, İsmail Küyük.

Filmde Kurtuluş Savaşı'nın son tanıkları, Gazi Ömer Küyük, Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan'ın günlük yaşamları ve savaş yıllarına dair anıları gözler önüne seriliyor. Ömer Dede, önce Anıtkabir'i, ardından son kalan diğer iki gazi, Yakup Satar ve Veysel Turan'ı ziyaret ediyor, anılarını paylaşıp birbirleriyle helalleşiyorlar.


Gitmek: Benim Marlon ve Brandom

Tür: Dram
Yönetmen: Hüseyin Karabey
Oyuncular: Ayça Damgacı, Hama Ali Khan, Mahir Günşiray, Nesrin Cavadzade.

(My Marlon and Brando) İstanbul'da yaşayan tiyatrocu Ayça ile Kuzey Iraklı tiyatrocu Kürt Hama Ali, Türkiye'de çekilen bir film setinde tanışır ve âşık olurlar. Film çekimleri bittikten sonra Hama Ali Irak'a, Ayça ise İstanbul'a geri döner. Irak'ta savaşın patlamasıyla birbirlerine ulaşmaları adeta mucize halini alır. İki sevgili savaşın acımasız şartlarında buluşabilecek midir?


Fırtına
(Bahoz-The Storm)

Tür: Dram
Yönetmen: Kazım Öz
Oyuncular: Cahit Gök, Havin Funda Saç, Selim Akgül, Asiye Dinçsoy

Cemal, büyük bir heyecanla beklediği üniversite sınavını kazanarak, küçük taşra kasabasından İstanbul'a gelir. Büyük şehrin kalabalığı içindeki yalnızlığı, aylar sonra tanıştığı sistem karşıtı devrimci bir grup ile birlikte sonra erer. Grubun öncülerinden Helin ile yasadığı çatışma kimliğini keşfetmesi için de bir başlangıç olur. Cemal'in içinde başlayan yangın onu okumaya, araştırmaya ve zamanla kendi kimliğini bulmaya iter. Benzer bir süreci yaşayan Rojda ve Orhan da zamanla değişip grubun aktif birer üyesi olurlar.