kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Park sorununa ilaç gibi proje

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
13.11.2008
Toplam 155 bin araç kapasiteli bin 624 otopark bulunan İstanbul'da bu sayı 4 kat artırılarak vatandaş park konusunda rahatlatılacak..
Trafiği 15 yılda sorunsuz hale getirmek için gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında ulaşımda alt yapı çalışmalarına ağırlık verilecek. Yol ve kavşak çalışmalarının yanı sıra otopark kapasitesindeki yetersizlik de ortadan kaldırılacak. Her bin kişiye düşen araç sayısında 3.1'lik artışın öngörüldüğü İstanbul Ulaşım Ana Planı'nda kentte 1 milyon 668 bin araç bulunduğundan hareketle otoparkların yetersiz olduğu sonucuna ulaşıldı. Şu an İstanbul'da 155 bin araç kapasiteli bin 624 otopark bulunuyor. Son 4 yılda ise 16 otopark yapıldı. İnşaatı süren 7, ihalesi yapılan 27 otopark projesi var. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay bekleyen proje sayısı ise 44. Etüt edilen, zeminaltı ve transfer merkezlerini de içine katınca, otopark sayısının önümüzdeki dönemde 2 bin 312'ye çıkması hedefleniyor.

KURULA TAKILDI
Ancak bazı otopark projeleri Anıtlar Kurulu kararı beklendiği için gecikti. Kurul, Fatih Vatan caddesinde ve Akşemsettin'de yapılması düşünülen otoparklarla ilgili kararı yeni verdi. Şişhane-Maslak metro hattına entegre olacak şekilde Beyoğlu'nda düşünülen Şişhane Zeminaltı Kat Otoparkı'nın inşaatı ise Anıtlar Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyor. Bunun dışında Beyoğlu Kocatepe mahallesindeki 370 araç kapasiteli Taksim-Talimhane zeminaltı otoparkı 2009 Şubat'ta hizmete girecek. Şu an tesisat çalışmaları devam eden otopark 8 milyon 150 bin YTL'ye mal olacak. Güngören'deki Fatih caddesi zeminaltı otoparkında ise beton dökme çalışmaları sürüyor. Esenler'deki Nene Hatun mahallesinde yapılan kat otoparkı inşaatı da devam ediyor.