kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kahkaha garantili filmler

OLKAN ÖZYURT SABAH
13.11.2008
Bonus 7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali bugün perdesini açıyor. Festivalde "İnsanları güldürmek, özellikle bizim milleti güldürmek zordur" diyen usta aktör Gazanfer Özcan'a 'Onur Ödülü' verilecek..
Gülme zamanı geldi çattı. TÜRSAK'ın düzenlediği Bonus 7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali, bugün başlıyor. Yedi gün boyunca Cinebonus Maçka G-mall, Beyoğlu Beyoğlu Sineması ve Alman Kültür Merkezi'ne yolu düşenleri, dünyanın pek çok yerinde çekilen, 'kahkaha garantili' filmler bekliyor. Bu yıl, festivalin saygısını sunduğu oyuncu ise Gazanfer Özcan olacak. Usta aktör Özcan'a 'Onur Ödülü' verilecek. Tiyatronun yanı sıra 50'lı ve 60'lı yıllarda sinemayla içli dışlı bir sanat hayatı süren oyuncu uzun bir aradan sonra Komiser Şekspir filmiyle yeniden beyazperdeye dönmüştü. Hem sahnede hem de beyazderdede ağırlıklı olarak komedilerle karşımıza çıkan oyuncu bunun biraz da tesadüf olduğunu söylüyor. Özcan "Beraberinde olduğum büyüklerim hep komedi oyuncularıydı. Mesela Vasfi Rıza Zobu; ondan çok etkilendim. Mesela Vahi Öz; onlardan çok çok faydalandım. Onları gözlemledim ve bu beni farkında olmadan böyle bir yola iteledi.

'GÜLDÜRÜ BİZE CAZİP GELDİ'
Seyircinin arzusu da bu yönde etkili oldu. Şehir Tiyatroları'nda çalışırken dramlarda da oynadım; seyirci gülüyordu ben çıkınca! Kendiliğinden böyle garip bir şey oldu. Sonra kendi tiyatromuzda da hep güldürü seçtik. O cazip geldi bize, seyirciyi de mutlu etti," diyor. Seyircinin haklı mutluluğunun arkasında ise yoğun bir çaba olduğunu söylemeden edemiyor Özcan. "İnsanları güldürmek, özellikle bizim milleti güldürmek zordur," diyen usta aktör bunun sebebini de net bir şekilde açıklıyor: "Bizim millet komediye yatkın ve hicivden anlayan, ağzı ballı insanlardır. Onları güldürmek bir hayli zor. Hele hele belden aşağı ve politik espriler yapmayanlar için iş daha da zorlaşıyor." Ama Özcan, bu zoru başardığı için mutlu. Gülmenin hele hele bizim gibi ülkelerde çok önemli olduğunu belirten Özcan, "Türkiye'de insanların sıkıntıları pek bitecek gibi görünmüyor. Bu durumda komediye talep de devam edecek" şeklinde konuşuyor.

TOSUN PAŞA DÖNÜYOR
Festivalin bu yıl onurlandırdığı bir başka isim, Ayşen Gruda. Oyuncunun rol aldığı kültleşmiş Gülen Gözler, Neşeli Günler, Tosun Paşa ve Öyle Olsun filmleri, etkinliğin Ustalara Saygı bölümünde gösterilecek. Festivalin En Ciddi Komedi Filmi Yarışması'nda ise beş film yarışacak ve kazananları, izleyici oyları belirleyecek. Garanti Bonus Card sponsorluğundaki festivalin takipçilerini bu yıl bir sürpriz bir bölüm bekliyor; buna göre, festivalin Âşık Kahkahalar adlı bölümünde, romantik komedi örnekleri seyirciyle buluşacak. 'En Çok Güldüklerimiz' başlığı altında ise Kaybedenler Kulübü, Disko, Çöpler Dışarı ve Manuela ve Manue gibi, sezonun en başarılı örnekleri bulunuyor. Etkinliğin Daima Güldüklerimiz isimli bölümünde ise, Ben Stiller'in yönettiği Tropik Fırtına, bir ABBA müzikali olan Mamma Mia, aile komedisi Cenazede Ölüm, kara komedi Charlie İş Başında ve Fransız komedisi Senden Başka ve Murat Şeker'in İki Süper Film Birden ve Aşk Tutulması ile Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmleri yer alıyor. Biletlerin 6 YTL olduğu festivalde Bonus Card sahipleri, kartlarını göstererek filmleri % 50 indirimli seyredebilecek. Ayrıca Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimlerin ücretsiz olduğunu da belirtelim.
Bilgi için: www.comedyfilmfest.com/
Haberin fotoğrafları