kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Son Cellat" filminin yaş sınırı 13'e çekildi

Giriş Saati : 14.11.2008 17:32
Güncelleme : 14.11.2008 17:49
Yeni Haber
Başrolünü Kadir İnanır'ın üstlendiği ''Son Cellat'' isimli yapımın daha önce 18 olarak belirlenen yaş sınırı 13'e çekildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu, daha önce 18 yaş ve üzeri seyirci kitlesinin izleyebileceği kararı alınan ''Son Cellat'' adlı filmin yapımcılığını üstlenen Hayalim Film'in başvurusunu değerlendirdi. Üst Kurul, bugün toplanarak filmin, ''13 yaş ve üzeri seyirci kitlesi tarafından izlenebileceği'' yönünde karar aldı.

''Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'' gereğince, ticari dolaşım ve gösterime sunulmadan önce kayıt ve tescile esas olacak şekilde filmlerin değerlendirilmesi ve sınıflandırılması, Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu tarafından yapılıyor.

Yönetmelikte yer alan, ''Yapımcı veya ithalatçı alt kurulun kısıtlayıcı tedbir ve düzeltmeye ilişkin kararlarına karşı 7 iş günü içinde Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu'na itiraz edebilir'' hükmü uyarınca, Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu tarafından yeni bir değerlendirme yapılabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, yapımcılığını Hayalim Film'in, yönetmenliğini Şahin Gök'ün üstlendiği ''Son Cellat'' adlı film, 12 Eylül dönemindeki bazı olayları konu alıyor. Filmde, Kadir İnanır, Atilla Saral, Jülide Kural ile Erol Demiröz başlıca rolleri üstleniyor.

(AA)