kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bana 'doktor şarkıcı' demesinler

Giriş Saati : 14.11.2008 09:43
Güncelleme : 14.11.2008 17:49
Yeni Haber
'Kilit' isimli ilk albümüyle tanınan onkolog Tayfun Hancılar: Bana 'doktor şarkıcı desinler' diye böyle bir işe kalkışmadım. Müzik nereye varır bilmem ama doktorluğum sürecek...

Her gün Okmeydanı SSK Hastanesi'nde hastalarıyla ilgilenen bir onkolog Tayfun Hancılar... Ama onun bir diğer özelliği müziğe gönül vermesi bu yüzden de herkes onu Ferhat Göçer'le karşılaştırıyor. Galatasaray Lisesi'nin ardından, tıp fakültesini bitiren Hancılar, Ruhi Su sayesinde türkülerle tanıştığını söylüyor. Yavuz Top'la birlikte halk müziği, Timur Selçuk'la armoni ve solfej çalışan Hancılar, 1989 yılında 'Seyir Defteri' adlı grubuyla birlikte ilk albümünü yapıyor. 1990 yılında ise grubuyla 'Tırışkadan Nağmeler' isimli ikinci albümü çıkarıyor. 2000 yılından bu yana kendi başına işler yapan Hancılar'la akustik pop olarak nitelendirdiği ilk kişisel albümü 'Kilit'i konuştuk.

PARÇALARIM YENİ

* 'Kilit'in çıkışı nasıl oldu?


'Kilit', aslında benim ilk albümüm. Ondan önce 'Seyir Defteri' isimli grubumla birlikte iki albüm çıkardım ama o dönemde besteci ve söz yazarıydım. Solist değildim. 2000 yılından sonra Meltem Taşkıran'la şan dersleri başlayınca benim solistlik yaşamım da başladı. Yani 'Kilit' benim kendi kariyerimdeki ilk, müzik kariyerimdeki üçüncü albümüm.

* Albüme olan ilgi nasıl? En bilinen parçanız Fikret Kızılok'un 'Yeter Ki'si değil mi?

İlk klip ona çekildi. Albümdeki tek cover parça 'Yeter Ki'... Ama onun dışında 11 tane yeni parça var.

* HABERİN TAMAMI GÜNAYDIN'DA