kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TAV 3 yıl sonra kar açıkladı

Giriş Saati : 13.11.2008 10:20
Güncelleme : 13.11.2008 17:08
Yeni Haber
TAV Havalimanları Holding A.Ş. (TAV), dokuz aylık dönemde 19.2 milyon YTL net kar açıkladı. Şirket, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) bazında hazırlanan konsolide mali tablolarda 2005 yılından bu yana ilk defa kara geçti. TAV ayrıca faaliyetlerinden 253.8 milyon YTL nakit yarattı.

TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, finansal sonuçlarda yatırımlara karşın kar yakaladıklarını vurguladı. Şener, "TAV Havalimanları Holding, bu yılın ilk dokuz ayında, Tunus'ta Enfidha Zine Abidine Ben Ali Havalimanı için 156 milyon euro yatırım yapmasına karşın, mevcut işlerinin yüksek nakit yaratma kapasitesi ve operasyonel karlılığı ile konsolide bazda 19.2 milyon YTL kar elde etti. Bu rakam, bu kriz ortamında firmamızın yaptığı işlerin, dış şoklara dayanaklılığının bir göstergesidir" dedi.

Şener, bu yılın ilk dokuz ayında TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısının yüzde 3 artarak 27.6 milyona ulaştığını kaydetti. Şener, "Amiral gemimiz olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni kullanan yolcu sayısı da yüzde 9 oranında arttı. Benzer şekilde, yolcu başına duty free harcaması 2007'nin ilk dokuz ayında 14.4 euro seviyesindeyken bu yılın aynı döneminde 15 euroya yükseldi. Bu artışta, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Duty Free mağazaları konseptinin 2007 yılı sonunda yenilenmesinin önemli bir katkısı bulunuyor" dedi. Şener, ekonomideki gidişatın faaliyetlerinde "dramatik" bir etkisini gözlenmediğini ve sektörün nakit yaratma kapasitesine güvendiklerini dile getirdi.

ANKA