kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Son gazi TBMM'de uğurlandı

Giriş Saati : 13.11.2008 13:46
Güncelleme : 13.11.2008 20:53
Yeni Haber
Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi İstiklal Madalyası sahibi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl'e, TBMM'de tören yapıldı. Son gazi, yarın İstanbul'da düzenlenecek Devlet Töreni ile toprağa verilecek.

Son gazi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl için Devlet töreni için gerekli olan Bakanlar Kurulu kararının yetişmemesi üzerine TBMM'de Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ortaklaşa organize ettiği Meclis törenine, ABD'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında Devlet erkanı tam kadro katılırken, törende son gazi'nin ailesi de hazır bulundu.

Birgöl'ün cenazesi sabah saatlerinde İstanbul'dan Ankara Etimesgut Askeri Hava alına getirildi. Birgöl'ün kızı İpek Tülay Artunç, Damadı Bekir Artunç, ölen kızından torunu Tansu Kayrın törene katılmak üzere son gazinin cenazesinin getirildiği uçakla gelerek törene katıldılar. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Birgöl'ün tören için gelen aile üyelerini kabul etti. TBMM'nin de "Gazi" olduğunu ifade eden Toptan, "Gazimiz savaşırken, Meclisimiz de savaşı yönetiyordu. Bu, iki Gazinin buluşması" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL DE KATILDI

Saat 11.30'da Meclis'te düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Vekili ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgenerel İlker Başbuğ, CHP Lideri Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, DTP'li milletvekilleriyle birlikte Meclis üyeleri tam kadro hazır bulundu. Törende, eski Meclis Başkanları İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin ile çok sayıda eski siyasetçi de katıldı.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Meclis'te Birgöl için düzenlenen törene hazırlıklar erken saatlerde başladı. Meclis'te devam eden Genel Kurul ve komisyon toplantılarına tören nedeniyle ara verildi. Törende Bilgöl'ün madalyasını TBMM Katip Üyelerden AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, fotoğrafını ise AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi taşıdı.

Gazi Birgöl'ün kızı İpek Tülay Artunç taziyeleri kabul etti. Gül Tülay Artunç'la bir süre sohbet etti.

TBMM Başkanı Toptan, cenazeyi İstanbul'a uğurlamak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aracıyla birlikte Meclis'ten ayrıldı.

(ANKA)