kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Akgül'den açıklama

Giriş Saati : 13.11.2008 13:42
Güncelleme : 13.11.2008 20:52
Yeni Haber
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söylediği sözlerle tepki çeken AKP Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, sözlerini düzeltti. Akgül sözlerini şöyle düzeltti:

"Ben sadece "Terörle mücadele yapılırken, teröristler eylem yaparken, askerimizin ve polisimizin kanunların kendine verdiği yetki çerçevesinde kendisini ve ülkesini korumak için meşru müdafaa hakkını yasal çerçevede kullanarak hareket etmesinin zorunluluğunu' ifade etmek istedim" dedi.

Akgül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söylediği sözlerin tepkiyle karşılanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken yaşanan bir tartışma sırasında söylediği sözlerin bazı basın ve yayın organlarında "kastını aşan bir şekilde' takdim edildiğini kaydeden Akgül şunları söyledi:

"Yaptığım konuşma, bazı basın ve yayın organlarında kastımı aşan bir biçimde değerlendirme ve takdim edilmiş, söylediklerim bağlamından ve yaşanan tartışmanın bütünlüğünden koparılmak suretiyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir.

Ben sadece "Terörle mücadele yapılırken, teröristler eylem yaparken, askerimizin ve polisimizin kanunların kendine verdiği yetki çerçevesinde kendisini ve ülkesini korumak için meşru müdafaa hakkını yasal çerçevede kullanarak hareket etmesinin zorunluluğunu' ifade etmek istedim. Ancak meramımı anlatırken kullandığım ifadeler bunun dışında bir algı ve anlaşılmaya neden olduysa sözlerimi yukarıda ifade ettiğim şekilde düzeltiyorum."

(ANKA)