kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gözyaşları bile çaresiz Mevzuat yumuşamadı

Özge İPEKÇİOĞULLARI Erkan DOĞAN / SABAH
13.11.2008
Sazar çifti oğulları büyüyünce 11 aylık kızın koruyucu ailesi oldu. Ancak devlet, 2.5 yaşına gelen minik T.'yi ellerinden aldı. Aile, "Biz evlatlık alalım" diyor. Uzmanlar, "Yasayı koruyacağız derken çocuğun ruh sağlığı tehlikeye giriyor" uyarısı yaptı..
İzmir'de işçi emeklisi Hikmet Sazar ile ev hanımı eşi Sezgin Sazar, şimdi 20 ve 25 yaşında olan 2 oğullarını büyüttükten sonra, televizyonda izledikleri tanıtım filminden de etkilenerek, yaşamlarını yeni bir sevgi bağıyla renklendirmek için koruyucu aile olmaya karar verdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuran çift, uzmanların 1 haftalık incelemesinin ardından uygun bulununca. 29 Haziran 2007'de, doğduktan kısa süre sonra anne ve babası tarafından Karşıyaka Çocuk Yuvası'na verilen 11 aylık T.'nin koruyucu ailesi oldu. Sazar çifti, sevgiyle bağlandıkları T.'yi 16 ay süresince bakıp sağlıklı bir şekilde büyüttü. Ancak çift, geçtiğimiz 9 Eylül günü Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden gelen telefonla şoka uğradı. Görevli, Sezgin Sazar'a, "Annesi T.'yi aramadığı için başka bir aileye evlatlık vereceğiz. Bu nedenle bize geri vereceksiniz" diyordu.

KARAR BEKLENMEDİ
Büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşayan çift, minik T.'nin evlatlık verilecekse kendilerine verilmesini istedi. Ancak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bunu da kabul etmedi. Bunun üzerine "Evlatlık verilecekse önce neden bize sorulmadı" diyerek aile mahkemesine başvuran çift, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aleyhine dava açtı ve küçük kızın kendilerine evlatlık verilmesini istedi. Ancak görevliler, mahkemenin sonuçlanmasını beklemeden önceki gün 3 çocuk polisiyle birlikte, minik T.'yi almak için ailenin Bornova'daki evine geldi. Bu arada Sezgin Sazar'in iddiasına göre polisler, "Üzülmeyin, bu gider yenisini alırsınız" deyince aile şaşkına döndü. Koruyucu anne Sezgin Sazar, "Olur mu? Ben bir anneyim ve T.'yi de kendi öz evladım gibi seviyorum. Hadi bize acımıyorsunuz ona acıyın bari. Büyük bir bunalıma girecek" demesi üzerine ise polisin bu kez, "Bunları unutur, hiçbirini hatırlamaz. Yarın yeni gittiği ailedeki kadına 'anne' der" sözlerini duyunca ile bir kez daha yıkıldı.

SON KEZ ÖPTÜ AYRILDI
Yetkililer gelmeden kızına "Seni ablalar ve ağabeyler alıp okula götürecekler" diyen koruyucu anne, kızına son kez sarılıp defalarca öptü. Gözyaşlarını zorlukla tutan Sezgin Sazar, kınalı eline oyuncak bebeğini vererek Karşıyaka Çocuk Yuvası'na kadar götürdü ve oyun odasına bıraktı. Bir daha göremeyeceği kızının son kez, "Anne beni almadan sakın gitme. Ben arkadaşlarımla oynayıp dersime girip senin yanına geleceğim. Sakın beni bırakma" dediğini anlatan koruyucu anne, "20 yıl sonra tekrar annelik duygusunu tattım. Onun da annesi olarak görüyor ve hissediyorum. Onu benden ayırmayın. O da beni annesi, eşimi babası olarak görüyor. Ne olur evladımı bana geri verin" dedi.