kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Patronları şöhret korkusu sardı

Bülent İPEK - Buzz
Giriş Saati : 13.11.2008 10:04
Güncelleme : 13.11.2008 22:03
Yeni Haber
Dizi patronlarının başı, ücretlerini indirmeye çalıştıkları oyuncularının şöhretleriyle dertte... Patronlar şimdi oyuncularına röportaj yasağı koydu...

Bu aralar dizi yapım şirketlerinde patronlarla star oyuncular arasında büyük bir kavga var. Ücret indirme kavgası... Malum, dizilerin kaymağını başroldaki biriki oyuncu yiyor. 300 bin liralık bölüm bütçesinin yarısı üç oyuncuya paylaştırılabiliyor. Bir çok yapımcı dizi kalkmasın diye zarar ederek işi götürmeye çalışmakta.

Şimdi bazı kanallar, o 300 bin lirayı da çok görüp krizi bahane ederek bütçeyi indirince, yapımcılar da oyunculara yöneldi. Ve sıkıntı burada başladı. Birçok oyuncu anlaştığı ücreti indirmeye yanaşmadı. Hatta bir kısmı "Bu dizi benim sayemde bu kadar reyting alıyor. Çünkü ben ünlüyüm, şöhretliyim talep görüyorum, sokakta yürüyemiyorum" gibi sözler sarfetti. Yapımcılar şimdilik ya yardımcı oyuncuların işine son veriyor ya da kendi kârından feragat ediyor. Artık yapımcılar da bazı oyuncularına sözleşmedeki haklarından yararlanarak röportaj yasağı koydu. Bir çok yapımcı, medyadan gelen röportaj taleplerine cevap vermez oldu.

Çok talep görmesine rağmen yapımcının röportaj yasağı koyduğu ünlüler arasında Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter'i Beren Saat, Binbir Gece'nin Şehrazat'ı Bergüzar Korel ve Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'si Deniz Çakır var. Bu inatlaşma, oyuncuların ücretlerini kırana kadar devam edecek gibi. Tabii Özcan Deniz ve Meltem Cumbul gibi 13 bölümlük ücreti peşin olarak alan oyuncular da var.