kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beyaz Saray'a ilk adımını atıyor

Giriş Saati : 10.11.2008 12:14
Güncelleme : 10.11.2008 20:32
Yeni Haber
Barack Obama, başkan seçilmesinin ardından en az 4 yıl yaşayacağı Beyaz Saray'a ilk adımını bugün atıyor. Bush ile Barack Obama arasındaki ilk görüşme bugün Beyaz Saray'da gerçekleşecek. Obama ve ailesi Chicago'daki evlerinden ayrılarak Washington'a geçecek.

Bush, Barack Obama'yla birlikte eşi Michelle ve çocukları Malia ile Sasha'yı da Beyaz Saray'a davet etti. ABD'de, seçimden kısa bir süre sonra, seçilen başkanın görevdeki başkanla buluşarak geçiş sürecini başlatması, siyasi bir gelenek olarak görülüyor.

OBAMA, CUMHURİYETÇİLERİN TARTIŞMALI POLİTİKALARINI GERİ ÇEVİRECEK

ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama, Ocak 2009'da yemin ederek görevi George W. Bush'dan devralır almaz, Cumhuriyetçi yönetimin tartışmalı politikalarını değiştirmek üzere derhal harekete geçecek.

Obama'nın ekibinin önde gelen üyelerinden John Podesta, yürütme yetkisini kullanacak olan Barack Obama'nın kök hücre araştırmalarını kısıtlayan ve doğal alanlarda petrol aramaya izin veren Başkan Bush'un bu konulardaki kararlarını geri çevireceğini bildirdi. Obama'nın geçiş dönemi ekibinin başına getirdiği Podesta, bu konuların yanı sıra enerji alanında dönüşüm ve sağlık hizmetleri konularında da Obama'nın Kongre'nin harekete geçmesini beklemeden yürütme yetkisini kullanarak çok şey yapabileceğini belirtti. Podesta, yeni başkanın ülkede herkesin menfaatine işler yapıldığı duygusunu yeniden hissettirmek istediğini söyledi.

BBC'nin haberine göre Obama, George W. Bush'tan farkını ortaya koymak için fazla beklemeyeceğe benziyor.

CİHAN