kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ucuz içki yasaklanıyor

Giriş Saati : 10.11.2008 13:19
Güncelleme : 10.11.2008 20:32
Yeni Haber
İngiltere'de milletvekilleri, alkollülerin yol açtığı düzen bozukluğuyla mücadele amacıyla ucuz içkinin yasaklanmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı parlamento komisyonu, pervasızca alkollü içki tüketenlerin yol açtığı sorunların polise büyük yük getirdiğini belirterek, indirimli içki saatlerinin ve süpermarketlerde maliyetinin altına içki satışının yasaklanmasını talep etti.

Komisyon, 21. yüzyılda emniyet güçlerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak hazırladığı raporda, İngiltere ve Galler için muhtemel bir çözümün, alkollü içkiler için asgari bir fiyat belirlenmesine ilişkin yasal düzenleme yapılması olabileceğini bildirdi.

Ucuz alkollü içkinin şiddet olaylarının artmasına yol açtığını belirten komisyon, alkollülerin yol açtığı sorunların polisin kaynaklarını bunla mücadeleye yönlendirmesine neden olarak, daha ciddi suçlarla mücadelesine engel olduğunu kaydetti.

Raporda, 30 yıl öncesine göre alkollü içkinin satın alınabilirlik durumunun yüzde 69 arttığına işaret edilerek, şiddete maruz kalanların yüzde 45'inin, saldırganlarının sarhoş olduğunu belirttiği ifade edildi.

Komisyon Başkanı Keith Vaz, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, bu sorununun asıl sorumlularının birbirleriyle rekabet için içkiyi en ucuza satan süpermarketler olduğunu söyledi.

Vaz, hükümete, maliyetin altında satışların yasaklanması için en kısa zamanda bir yasal düzenleme yapmasını ve alkollü içki satışı için minimum fiyat belirlemesini tavsiye ettiklerini belirtti.

Parlamentodaki muhafazakarların içki satışının gün boyunca serbest olmasını yasaklayarak 24 saatlik süreyi kısaltma planına karşın Vaz, alkolle bağlantılı şiddetin nedenini içki içilen saatlerin uzunluğu değil, ucuz içki olduğunu vurguladı.