kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rum rahip başına vurulan şamdanla yaralandı.

Rahipler kilisede kan döktü -VİDEO

09.11.2008
Hıristiyan inancına göre Kudüs'te Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği yerde inşa edilen kutsal kilisede Rum ve Ermeni din adamları yer kavgasına girince yumruklar konuştu. Şamdanlarla birbirlerine saldıran rahipler kan akıttı. İsrail polisi iki rahibi tutukladı..
Dünyadaki üç din için kutsal değerde önemi bulunan Kudüs kentinde dün görenleri hayretler içersinde bırakan şok bir kavga yaşandı. Olay yeri Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği ve göğe yükseldiği yerde inşa edilen kutsal bir kilise, kavganın tarafları ise siyah cüpbeli Rum Ortodoks ve mavi giysili Ermeni rahiplerdi.



YOUTUBE'DA REKOR
Kudüs'ün en yüksek noktası olan Sion tepesine inşa edilen ve tüm kiliselerin anası denilen Sepulcre (Kutsal Yükseliş) Bazilikası'nda çıkan kavganın nedeni mezhepler için ayrılan özel yerlerin ihlali oldu. Bazilika'nın içinde kontrol ettikleri alanları iki mezhepin mensupları ihlal etmeye çalışınca şamdanlar, dilek adamak için kullanılan mumlar havada uçuştu. Bu şok görüntüler internet paylaşım sitesi youTube'a düşünce 5 saat içinde tam 10 bin kişi tarafından izlenildi.

YANGINDA BİLE KÜS!
Birbirlerine yumruk ve tekmelerle giren din adamlarına İsrail polisi müdahale etti. Her iki gruptan iki rahip polis tarafından tutuklandı. Rum Ortodoksu bir rahip başına vurulan şamdandan aldığı yarayla hastanelik oldu. Bir başka rahip ise yüzünden derin bir kesikle yaralandı. 300 yıldır Sepulcre Bazilikası'nda yaşanan çekişmelerin en kanlısı dün yaşandı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu kavgaya kilisenin anahtarını Müslüman bir aileye emanet etmekle çözüm bulunmaya çalışılmıştı. İsrail hükümetinin her yıl binlerce inanç sahibinin ziyaret ettiği kiliseye yapmak istediği yangın çıkışı da uzun zamandır mezhep gruplarının "Merdiven ne tarafa yapılacak" anlaşmazlığı yüzünden bir türlü yapılamıyor.
Haberin fotoğrafları