kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fethiye'de orman yangını: 1 ölü

Giriş Saati : 10.11.2008 15:09
Güncelleme : 10.11.2008 22:28
Yeni Haber
Muğla'nın Fethiye ilçesinde zeytinlik alan içinde otları yakarak temizlik yapmak isteyen kişinin, ateşin ormanlık alana sıçramasını önlemeye çalışırken yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Ormanlık alana sıçrayan yangın, ekipler tarafından söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Fethiye'nin Eşen beldesine bağlı Gölbent köyünde çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler, kısa süre içinde yangını kontrol altına aldı. Yangın daha sonra söndürüldü. Soğutma çalışması yapan ekipler, bölgede yanmış bir erkek cesedi bularak jandarmaya haber verdi.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, cesedin Gölbet köyünden Ramazan Söker'e (70) ait olduğu tespit edildi.

Ramazan Söker'in yakınları, bu kişinin sabah saatlerinde zeytinliklerinde temizlik yapmak için evden çıktığını ve geri dönmediğini söylediler. Gölbent Köyü Muhtarı Hüseyin Sarar ise olayda yaşamını yitiren Ramazan Söker'in kendi halinde bir insan olduğunu, temizlik yaptığı zeytinliğinde topladığı otları yakmak isterken, alevlerin ormanlık alana sıçramış olması ihtimali üzerinde durulduğuna işaret etti. Hüseyin Sarar, ''Yaşlı adam yangını söndürmek için epey gayret göstermiş. Astım hastası olduğu için de dumandan etkilenip, yangının ortasında kalmış. Çok üzgünüz'' dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da ''Yaşlı adam zirai temizlik yaparken yaptığı ateşi ormana kaçırmış. Zeytinlik ve ormanlık alanda yangın çıkmış. Kısa süre içinde çıkan yangında 3 dekar ormanlık alan zarar görmüş. Olayla ilgili soruşturma savcılık ve jandarma tarafından sürdürülüyor'' diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(AA)