kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirvan için uzmanlar seferber

Ufuk SOYHAN / SABAH Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
09.11.2008
SABAH sayesinde tüm Türkiye'nin tanıdığı ve Ankara'da tedavi altına alınan 9 yaşındaki Şirvan'ı farklı branşlardan 10 uzman hastaneye gelip muayene etti..
Denizli'de trafik magandasının kurbanı olan ve 8 aydır yatağa mahkûm yaşayan 9 yaşındaki Şirvan Duran'ın kaderi, SABAH sayesinde değişti. Ailesi, 220 YTL'lik elektrik faturasını ödeyemediği için ölümle burun buruna gelen ve Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi sonucu önceki gün helikopterle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şirvan'a uygulanacak tedaviye bugün karar verilecek. Eşinden 6 yıl önce ayrılan anne Funda Duran da, küçük kızın yürüme ümidi olduğunu belirterek, "Şu an durumu iyi. Tüm doktorlar Şirvan için seferber oldu. Doktorlar tetkiklerin devam ettiğini ve kızımın durumunun umut verici olduğunu söylediler. İstanbul'dan uzman doktorlar gelip, Şirvan'ın durumunu değerlendirecek" diye konuştu. Duran, SABAH'a da kızının durumunu duyurduğu için teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

AİLEYE DE REHABİLİTASYON
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan da küçük Şirvan'ın yolculuk heyecanını atlatması için bir gün boyunca yoğun bakımda tutulduğunu ve hocalar izin verirse bugün servise çıkarılabileceğini söyledi. Doğan şunları anlattı: "Yoğun bakımdan kardiyolojiye, nörologdan psikiyatriye 10 ayrı branştan çok sayıda hocamız hastaneye gelerek Şirvan'ın durumuyla bizzat ilgilendi. Şirvan için yoğun bakımdan çıktıktan sonra ayrıntılı tetkikler yapacağız." Yoğun bakımdan çıktıktan sonra tedavisi için özel bir odaya yerleştirilecek olan Şirvan'ın yanında annesi Funda Bilge kalacak. Ayrıca küçük kızın ailesine de Şirvan'ın bakımıyla ilgili rehabilitasyon verileceği de öğrenildi.