kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İnternette birbirlerini arıyorlar

07.11.2008
Onunla bir forum sitesinde tanıştım. Şanslıydı, yıllarca yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra okumuş, bilgisayar mühendisi olmuştu. Ancak çocukluğunu ve çocukluk arkadaşlarını hiç unutmamıştı. Onları bulmak için www.yetistirmeyurdu.com diye bir site kurdu. İsmini söylemek istemedi, ben de sormadım.
Haberimizi yapma amacımızı anlattığımda ise, şu kelimeler döküldü dudaklarından: "Forumu eski arkadaşların birbirini bulması amacıyla kurdum. Şimdi 27 yaşımdayım. Bütün çocukluğum yurtlarda ve yatılı okulda geçti.
Siteye yurtlardan mezun olanlar giriyor, zaten yetiştirme yurtlarında bilgisayar nerde, yurtlara gidin bakalım çocuklar bilgisayarlara ayda kaç defa dokunabiliyorlar? Çok şey yaşadık, ama herkes her şeyin bilinmesini istemez. 20 yaşına kadar bir şekilde yurttan atılmamışsanız ya da bir başka yola sapmamışsanız, kısaca şanşlıysanız memur olmuşsunuzdur. Konuşmak, onu kaybetmek olur ki, bu riske kimse girmez. Ama şunu söyleyebilirim, yurtlardaki koşullar hiçbir zaman değişmez. Çünkü oradaki çocukların annesi babası yoktur. Akşamları gece bekçisinin insafına bırakılırsınız.
Düşünün sekiz yaşındasınız, erkekseniz gürültü yapın. Keşke sizinle 1993'te tanışsaydık ve bu soruları bana o zaman sorsaydınız, anlatacak o kadar çok şey vardı ki.
Şimdi her şeyi unutmak istiyorum. O hatıraların hiçbirini hatırlamak istemiyorum. Ne içki içip gece bizi döven sarhoş öğretmenleri, ne küçük bir yaramazlık nedeniyle beni camdan sarkıtan ve oradan atmakla tehdit eden görevliyi, ne de bizi sabaha kadar dışarıda tutan gece bekçilerini. Çocuklar şikâyet etse ne olacak? Onları Amerikan yetiştirme yurduna mı göndereceksiniz ya da Almanya'ya mı? Hayır, birinden alıp diğerine..."