kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Bond, 'reklamcı' Bond

KAYA GENÇ
07.11.2008
Yeni James Bond filmi Quantum of Solace'ın her anında bu büyük prodüksiyona sponsor olan firmaların ürünlerinden izler var. İşte James Bond'un favori oyuncakları ve bir büyük bütçeli filmin reklamını yaptığı havalı ürünler... ..
Ürün yerleştirme (product placement) kavramına televizyon ve sinema izleyicileri uzun süredir aşina. Film ve dizilere sponsor olan şirketlerin ürünlerini kah kahramanların ofislerinde kah garajlarında görüyoruz; arabadan cep telefonuna, bilgisayardan kol saatine bu ürünlerin keyif alınarak reklamının yapıldığı belli yapımların başında ise James Bond filmleri geliyor. Her yeni 007 filminde, seyirciler ilk defa görecekleri arabalar, marifetli saatler ve şık kıyafetler olacağını biliyorlar. Biz de Kraliçe'nin hizmetkarı 007 James 'Daniel Craig' Bond ne giyer ve filminde neyin reklamını yapar, araştırdık.

SAAT: OMEGA SEAMASTER PLANET OCEAN
5 bin adet üretilen özel Omega Seamaster Planet Ocean 600m Quantum of Solace Limited Edition saat, filmde Bond'un en çok kullandığı aygıtlardan biri. Paslanmaz çelik gövdeli saat, çizilmeye karşı korumalı. 600 metre derinliğe kadar dayanıklı olan saatin kadranının yüzeyi Bond'un Walter PPK model silahındaki desenlerden esinlenmiş.
Özel kutusunda satışa sunulan saat, koleksiyonerler için ideal.

TAKIM ELBİSE: TOM FORD
Bugünlerde Christopher Isherwood'un A Single Man romanın film uyarlamasında rol almaya hazırlanan ünlü moda tasarımcısı Tom Ford'un hazırladığı kıyafetler, 'klasik görünen ama çok heyecanlı bir hayat yaşayan' karakterin ruhunu yansıtmayı amaçlıyor. Tom Ford imzalı smokin gerçekten de seçkin bir zevki simgeliyor.

ARABA: ASTON MARTIN DBS
Yeni Bond filminin başında Garda Gölü çevresinde çekilen araba takip sahnesinde, kahramanımız bir Aston Martin DBS araba sürüyor. Bir yandan Jack White ve Alicia Keys'in şarkısını dinlerken bir yandan da DBS'in şıklığına ve marifetlerine tanıklık ediyoruz.
Filmin çekimleri sırasında beş adet DBS kaza sonucu hurdahaş olmuş.

ARABA: FORD KA
Ukraynalı model ve aktrist Olga Kurylenko'nun canlandırdığı Bond kızı Camille'in arabası Ford Ka'ya film için özel olarak ince ayar çekilmiş. İlk defa bu filmle seyirci önüne çıkan yeni Ka, şirinliği ve mütevazılığıyla ilk başta Bond dünyasına uzak gibi görünse de oldukça iddialı duruyor.

PARFÜM: BOND GIRL 007
Avon'un hazırladığı Bond Girl 007 kadın parfümünün reklamlarında, filmde Ajan Fields'ı canlandıran Britanyalı oyuncu Gemma Arterton oynuyor. "Aynı anda iki büyük markaya, Bond'a ve Avon'a hizme etmek çok heyecan verici, bu parfüm de bir Bond kızının temsil ettiği her şeyi temil ediyor -zekayı, seksiliği ve kendine güveni," diyor Arterton kızımız. Parfümün bileşenleri arasında bir koruluğun kokusu, tazelik verici öğeler ve kışkırtıcı bir seksapel var. Bond kızı şeklinde tasarlanmış şişesi de cabası.

İÇKİ: SMIRNOFF VOTKA MARTINI
1962 yılında Sean Connery ile başlayan "Bond Smirnoff Votka Martini içer" geleneği, son filmde de sürüyor.
Smirnoff Votka'nın Bond ile olan birlikteliği serinin ilk filmi Dr. No'dan günümüze kadar kesintisiz devam etmiş.
1962 yılında gösterime giren filmde Sean Connery'nin filmde geçen efsanevi "Martini ... Karıştırma, çalkala..." diyaloglarından sonra Smirnoff votkayla hazırlanmış kokteyller çok popüler olmuş. Smirnoff Black ayrıca 007 James Bond ambalajıyla Bond çizgisini bir tasarım aracına da dönüştürmüş, siyah paslanmaz çelik bir shaker üretilmiş. Sınırlı sayıda üretilen ve Smirnoff Black eşliğinde bir set olarak Türkiye'de de meraklılarla buluşacak olan bu şık shaker bu ay satışa sunuluyor.

KİTAP: PENGUIN YAYINLARI
Penguin yayınevi haziran ayında Quantum of Solace: The Complete James Bond Short Stories adı altında bir kitap yayımladı. Koleksiyonun içinde orijinal Quantum of Solace isimli hikayenin olduğu For Your Eyes Only hikaye seçkisi ve Octopussy ile The Living Daylights kitapları da var.

CEP TELEFONU: SONY ERICSSON
Filmde sekiz değişik karakterin elinde, altı değişik Sony Ericsson model cep telefonu görüyoruz. Adamımız Bond, titanyum-gümüş rengi C902 modelini kullanırken, M'in tercihi mineral gri renkli G700 modeli. Matthus ise G700 modelini kullanıyor. Bond'un tercihi C902 telefonlar içlerinde James Bond bilgisayar oyunu, filmin renkli fragmanı, özel söyleşiler ve elbette 007 melodisiyle yüklü olarak geliyor.

UÇAK: VIRGIN ATLANTIC
Bond ilk defa Casino Royale'de Virgin Atlantic jetleriyle seyahat etmişti. Bu filmde ajanımızı Virgin Atlantic uçağının barında oturmuş, kokteyl içerken görüyoruz.
Çekimleri bir gün süren sahne, Virgin Atlantic ile 007 markasının işbirliğinin bir ürünü.

BİRA: 007 HEINEKEN
Daniel Craig ve Olga Kurylenko'nun oynadığı Heineken reklam filmlerinde Bond kahramanlarını ellerinde bira şişeleriyle görüyoruz. Ama bu sosyetik ajan filminde biranın ana içecek olduğunu söylemek de kolay değil; Bond'u en iyi özetleyen içki kuşkusuz kokteyl.

GAZOZ: COKE ZERO ZERO SEVEN
White Stripes grubunun önderi Jack White'ın Another Way to Die şarkısı eşliğinde izlediğimiz yeni Coca-Cola Zero reklamının sonunda 'Zero Zero Seven' sloganını duyuyoruz.

SAAT:SWATCH 007 VILLAINS COLLECTION
Efsanevi İngiliz gizli ajanının en çok hatırlanan ve gerçekten de en kötü rakiplerinden ilham alınarak, 22 ayrı swatch saatinden oluşan bir 007 Villains Koleksiyonu hazırlayan Swatch firması Quantum of Solace'da 'saat sponsorluğu' işini Omega'ya bıraksa da bu ürünleriyle ilgi topluyor.

TELEVİZYON: SONY BRAVIA HD
Sony'nin yeni KDL-46Z4500 televizyonları, 46 inç (117 cm) geniş ekranları, Full HD 1080 teknolojileri ama en çok 200Hz Motionflow sistemiyle dikkat çekiyor. Dünyanın en yüksek kare hızına sahip olan ve değişik bir tasarımla hazırlanmış Bravia Full High Definition televizyonlar hem Bond'un sponsoru hem de favorisi.
Haberin fotoğrafları