kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow’u en son Iron Man filminde izlemiştik.

Gwyneth'in kanserle savaşta öğrendikleri

07.11.2008
Bundan 10 yıl önce bir film setindeyken hayatını değiştiren bir haber almış Gwyneth Paltrow... Telefonda babasının kanser olduğunu öğrenen oyuncu, bundan sonra yaşadıklarını ve araştırmalarını kaleme aldı..
1998 yılında İtalya'nın küçük adalarından biri olan Ischia'da The Talented Mr. Ripley (Yetenekli Bay Ripley) filminin çekimlerindeyken, hayatımı değiştiren bir haber aldım. Babama gırtlak kanseri teşhisi konulmuştu ve hastalığın dördüncü aşamasındaydı. Ve ilerleyen dört yılda, yani 2002'de ölümüne kadar yavaş yavaş hastalığının ağırlaşmasını izledim. Bu süre boyunca, Doğu tıbbı ve vücudun kendini iyileştirmesi üzerine kitaplar okumaya başladım. Babam, akupunkturu çok sevdi ama makrobiyotik (yaşamı uzatmayı amaçlayan) yiyeceklerden nefret etti. Sonuç olarak bana gerçekten çok yardımcı olan üç tane doktor buldum. Biri Londra'da, biri New York'ta, diğeri Los Angeles'ta yaşıyor. Onların tavsiyelerine uymak, çok yapışkan sağlık problemlerinde (zatürree, anemi, stres) bana yol gösterdi. Sağlıklı olmak için onların bazı önerileri var...

Dr. Christian Renna (Los Angeles LifeSpan Medicine kliniğinin kurucusu)
Uykuyla başlayın:
Her gece en az sekiz saat uyuyun. Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, size yardımcı olacak doğal şeyler var. Örneğin, şifalı bitkiler (kediotu), çay (sarı papatya), amino asitler (triptofan ve hidro-triptofan) ve vitaminler (magnezyum ve B6). Uykunun iştah ve enerji için önemli bir rolü var. Sonra 'beyazları' yani, şeker, beyaz un ve sütü kullanmamaya bakın. Eğer hepsini aynı anda bırakamıyorsanız, beyaz undan başlayın. Diğer 'beyaz'ı bırakmak için kendinize iki hafta süre verin.

Düzenli egzersiz yapın: Biliyorum yapmak istiyorsunuz ama enerjiniz yok. İki hafta sekiz saatten fazla uyuyup, sağlıklı beslenmeye başladığınızda egzersiz yapmak için de gücünüz olacak. Eğer spora çok uzaksanız, günde 15 dakika yürüyerek başlayın. İlk bir ay her gün bir dakika ekleyin. Ay sonunda günde 45 dakika yürüyor olacaksınız.

Düşüncelerinizin polisi olun ve olumlu duygularınızla ilgilenin: Endişelenme, yargılama, tenkit etme, savunma, şikâyet etme hepimizin kafasını devamlı meşgul eder. Buna dur deyin ve olumlu olun.

Dr. Neish Joshi (Londra'daki Joshi Clinic'in kurucusu)
Ruhani detox: Beslenmeyle ilgilenmeye başlamam, hem iyi görünüp hem de performansları için enerjili olmak isteyen bazı dansçı ve sanatçılarla çalışmamla oldu. Joshi's Holistic Detox adlı ilk çok satan kitabımda detox ve diyet programlarımın ayrıntısı var. Ama işin özü aşağıdaki maddelerde yatıyor.

* Beyaz un ve şeker bulunan karbonhidratlardan kaçının.
* Toksik maddeler bulunan (ton balığı gibi) yiyeceklerden kaçının.
* Günde en az 1-2 litre su için ki vücudunuz kendini temizlesin.
* Olmuş, taze ve suni gübre kullanılmayan meyve ve sebzeleri tüketin.
* Çay, kahve, alkol, süt ve süt ürünlerini en aza indirin.
* Her öğünde beyaz et ve balık gibi proteinlerden yiyin.
* Günde en az sekiz saat uyuyun. Her gün egzersiz, yoga ve meditasyon yaparak, vücudunuzdaki stresi atın.

Dr. Alejandro Junger (New York'ta çalışan kardiyolog)
Detoks: Son öğününüzden yaklaşık sekiz saat sonra vücut, sindirim işlemini tamamlayarak detoksifikasyon moduna geçer. Doğal yiyecekler tüketen, sağlıklı bir vücudun bu işlem için dört saate ihtiyacı olur. Modern hayatın içindeki birey şu egzersize uymaya çalışmalı: Son yemeğinizden 12 saat geçmesine dikkat edin. Sekiz saat vücudun temizlenmesi, dört saat de detoksifikasyon için gerekli. Örneğin akşam yemeğinizi 22.00'de yediyseniz, sabah 10'dan önce kahvaltı etmeyin. Bunun yanı sıra günümüzde artık pek çok detoks programları var. Bunların bazıları faydalı, bazıları tehlikeli. Deneyimli birinin size rehberlik ettiğinden emin olun.

Organik yiyecekler: Eskiden ağaçtan meyve koparır, balık avlardık. Şimdi bunları modern süpermarketlerden alıyoruz. Bu ürünlerin yüzde 90'ı bir çeşit konteynırla geliyor. Raf ömrünün uzatılması için de bakteri öldüren kimyasallarla dolduruluyorlar. Çoğuna renk, koku, tat vermek için katkı maddeleri kullanılıyor. Bunlar, vücuda zarar veren maddeler. Doğal yiyecekler yemek, hastalıklardan korunmak ve erken yaşlanmayı önlemek için en önemli yol. Bunların yanı sıra ruhunuzu da beslemeyi unutmayın. İlacın geleceği, 'ilaca hayır'.