kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
ÖNCEL ÖZİÇER

Öf be Pınar!

Pınar Aylin'i bu kaset maset işlerine girmeden önce de tanırdık.
Kendisi her zaman pek sosyal, pek hareketli biriydi.
Dikkat çekmeyi taaa o zamanlarda da severdi.
Yazın Çeşme'de, kışın İzmir'de kör değneğini beller gibi herkes aynı barlara gittiğinden, oralarda kendisine sık sık rastlar ve gecenin ilerleyen saatlerinde de mutlaka sahnenin tepesinde görürdük. O zamandan meraklıydı yani eline mikrofon almaya... Sahneye çıkar ve sanki 40 yıllık bar şarkıcısıymış gibi çok rahat, çok profesyonel takılır, çatır çatır söylerdi zamanın popüler şakılarını.
O yüzden günün birinde kendisini albüm yapmış olarak karşımızda görünce hiç şaşırmadık.

PINAR AYLİN'İN REGL PARTİSİ!
Gidişat belliydi yani. Ve fakat gel gör ki onca yıldır bu ufak tefek İzmirli kadın, bir arpa boyu yol kat edemedi.
Ne inceldi ne koptu, ne uzadı ne kısaldı. Öyle tatsız tuzsuz ses getirmeyen şarkılar, albümlerle piyasada dolandı durdu. Bu zamana kadar gazetelerde en çok yer aldığı üç konu ise şuydu; kocasıyla olaylı boşanması, sarhoş halde direksiyon başına geçmesi ve sözlerini kendi yazdığı Aşklar da çantalar gibi sahte isimli şarkı...
Daha doğrusu şarkı değil de şarkının sözleri, magazin basınını epey meşgul etmişti. Haaa pardon yav, bir de evliyken kocasının 'izni ve gözetiminde' verdiği çıplak pozları vardı.
Neyse işte kısacası pek parlak bir kariyeri olamadı.
Fakat anladığım kadarıyla "Ne kadar sivri konuşur ve davranırsam basında o kadar yer alırım," klişesini o da kendine düstur edinmiş olacak ki, geçen gün abuk sabuk bir laf etmiş ekranda. Hani Ankara'da bir anne, kızına regl partisi düzenlemişti ve bu konuda kalem oynatmayan kalmamıştı ya... İşte sanırım Aylin de "Bu konudan bana da güzel ekmek çıkar," diye düşünmüş olmalı ki, mevzuya biraz geç de olsa balıklama atlamış: "Ben İzmirliyim ve İzmir'de regl partisi hep olur.
Mesela benim annemle babam da bana böyle bir parti yapmıştı," demiş.
Amaan yok artık yahu! Şu İzmirli ünlüler her fırsatta memleketlerini vurgulayarak övünürler, onu anladık.
Hani modern, medeni, yüzü en Batı'ya dönük şehiriz ya...
Tamam eyvallah da işin otunu çıkarmanın da bir manası yok artık! Doğma büyüme İzmirliyim. Hâlâ da büyük bir keyifle bu şehirdeyim.
Fakat ne ben ne de çevremden, ki Allah'a şükür geniştir de o çevre, bir kişiden bile böyle bir parti düzenlendiğini ne duydum ne de gördüm. "Ay biz İzmirliyiz, çok moderniz," derken ipin ucunu iyice kaçıranlar oluyor artık. Hani neredeyse çıkıp "Biz İzmirliyiz, Allah'ım o kadar moderniz ki sokakta kıçımız açıkta gezeriz, kimse de dönüp bize bakmaz,"a getirecekler olayı...
Yavaşşşş diyorum ya; yavaşşş!